spot_img
8 C
București
duminică, noiembrie 27, 2022
AcasămediuKelemen Hunor reclamă în SUA cazul fostului deputat Marko Attila: „Un proces...

Kelemen Hunor reclamă în SUA cazul fostului deputat Marko Attila: „Un proces periculos de restaurație, sub masca luptei anticorupție” CUM AU INTERVENIT AMERICANII IN TRECUT PENTRU MARKO ATTILA

-

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, i-a spus asistentului secretarului american de stat pentru afaceri europene și euroasiatice, Hoyt Yee, că procesul de restituire a proprietăților stagnează în România, scrie Hotnews, care citează transindex.ro, transmite Digi 24.

- Reclama -

Kelemen Hunor, care efectuează o vizită de trei zile în SUA, la invitația Hungarian Human Rights Foundation (HHRF), a mai spus că recenta condamnare a deputatului Marko Attila reprezintă „începutul unui proces periculos de restaurație, sub masca luptei anticorupție”, și a afirmat că parteneriatul dintre SUA și România include, pe lângă chestiunile de securitate, și problematica respectării drepturilor minorităților.

„De aceea, credem că SUA trebuie să continue să acorde o atenție specială la ce se întâmplă în România”, a spus Kelemen Hunor.

Potrivit sursei citate, diplomatul american a declarat că SUA vor continua să monitorizeze evenimentele din România și că este importantă aplicarea imediată a legislației în materie de restituire a proprietăților.

CITITI SI CUM AU INTERVENIT AMERICANII ÎN CAZUL MARKO ATTILA: Diplomați americani au mers cu fostul deputat la ÎCCJ/ Departamentul de Stat a reclamat abuzuri în acest caz

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img