spot_img
10.7 C
București
vineri, decembrie 1, 2023
AcasăAnalizeKelemen Hunor: Maghiarii care trăiesc în Transilvania sau peste hotarele Ungariei aprobă...

Kelemen Hunor: Maghiarii care trăiesc în Transilvania sau peste hotarele Ungariei aprobă politicile naţionale lansate de guvernul Ungariei

-

Maghiarii care trăiesc în Transilvania sau peste hotarele Ungariei aprobă politicile naţionale lansate de guvernul Ungariei în ultimul deceniu, lucru confirmat de voturile exprimate în străinătate, a declarat Hunor Kelemen, preşedintele UDMR, cotidianului ungar Magyar Nemzet. Potrivit ediţiei de marţi a ziarului, Hunor Kelemen a spus: numărul voturilor prin corespondenţă a crescut în Transilvania cu 24% faţă de alegerile de acum patru ani, a crescut şi numărul persoanelor care şi-au exercitat dreptul de vot la consulate.

- Reclama -

După cum a declarat, aceasta înseamnă o creştere a interesului pentru alegerile din Ungaria, ceea ce el consideră un semn bun. Maghiarii din Transilvania care au şi cetăţenia ungară şi-au putut exprima opinia cu privire la legăturile construite şi întreţinute de guvernul ungar cu comunităţile de peste hotare, a spus liderul UDMR.

Potrivit lui Kelemen Hunor, sprijinul de aproape 94% acordat coaliţiei Fidesz-KDNP în străinătate confirmă faptul că maghiarii de peste graniţă apreciază pozitiv evoluţia şi schimbarea de paradigmă care a survenit în politicile naţionale în ultimul deceniu.

Kelemen a precizat că se referă la elemente care nu pot fi exprimate în bani, cum ar fi posibilitatea dublei cetăţenii, sentimentul solidarităţii şi al coeziunii. Acestea au legătură mai degrabă cu sentimentele, se adresează inimii. Ele sunt probabil acele lucruri pe care opoziţia maghiară nu le-a înţeles şi nu le înţelege, a opinat preşedintele UDMR.

El a adăugat că victoria cu două treimi este importantă, deoarece oferă o legitimitate solidă într-o perioadă dificilă.

Hunor Kelemen şi-a exprimat părerea şi despre relaţiile bilaterale româno-ungare. El acordă şanse mari unui nou impuls în legăturile bilaterale după formarea noului guvern ungar. Acest impuls este benefic pentru ambele părţi în general, dar mai ales acum, dat fiind că în zona noastră se desfăşoară un război şi în anii care vin totul se va schimba în jurul nostru, a spus preşedintele UDMR.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img