spot_img
9.9 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăAnalizeGabriela Horga (PNL) despre "Sprijin România": Sunt măsuri care sprijină mediul de...

Gabriela Horga (PNL) despre „Sprijin România”: Sunt măsuri care sprijină mediul de afaceri, protejează investițiile aflate în derulare, protejează locurile de muncă și ajută companiile afectate de criza energetică mondială, precum și de impactul economic al războiului din Ucraina

-

Guvernul Nicolae Ciucă a anunțat noi măsuri de susținere a economiei, incluse în programul ”Sprijin pentru Romania”. Pachetul de măsuri este în valoare de 17,3 miliarde de lei, iar o parte consistentă a acestei sume este destinată #investițiilor în relansarea economiei. Aproximativ 52% din această valoare este asigurată din fonduri europene și 48% din fonduri de la bugetul de stat. Sunt măsuri care sprijină mediul de afaceri, protejează investițiile aflate în derulare, protejează locurile de muncă și ajută companiile afectate de criza energetică mondială, precum și de impactul economic al războiului din Ucraina, afirmă pe Facebook deputata PNL de Giurgiu, Gabriela Horga.

Măsurile au fost decise în urma consultărilor permanente cu mediul de afaceri în cele patru luni de guvernare.Pachetul are trei obiective principale: susținerea economiei, coeziunea socială și solidaritatea între generații, a anunțat premierul Nicolae Ciucă. Cele mai importante măsuri pentru relansarea economiei:ajustarea contractelor de investiții publice în derulare, finanțate din fonduri naționale și europene, în funcție de creșterea prețurilor la materiale, manoperă, transport, utilaje – 5,2 miliarde de lei în 2022 sprijin pentru continuarea și finalizarea contractelor în derulare; ajutor de stat pentru investițiile greenfield de peste un milion de euro – începând cu luna mai, se începe sesiunea pe schema de ajutor de stat stabilită prin HG 807/2014; 300 de milioane de euro pentru a sprijini IMM-urile care se confruntă cu dificultăţi din cauza contextului regional – până la 400.000 de euro/firmă pentru IMM-urile cu cheltuieli de plus 15% la utilităţi;300 de milioane de lei pentru firmele de transport rutier de mărfuri, persoane, dar și companii de distribuție, urmând să se deconteze 0,50 lei pe litrul de carburant;aplicarea măsurilor șomaj tehnic şi kurzarbeit până la 31.12.2022. Se acordă 75% din salariu pentru angajaţii trimişi în şomaj tehnic sau pentru cei cărora li se reduce programul de lucru. 300 milioane de euro granturi capital de lucru pentru fermierii români; 200 milioane de euro pentru procesarea produselor agricole în România, mai spune Horga.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img