spot_img
6.9 C
București
miercuri, martie 29, 2023
AcasăMureșKelemen Hunor acuză Partidul Popular European din care face parte și UDMR

Kelemen Hunor acuză Partidul Popular European din care face parte și UDMR

-

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, afirmă, miercuri seară, că ”este trist și îngrijorător ce se întâmplă în grupul Partidului Popular din Parlamentul European”, formaţiune care ”acceptă tot mai rar diferențele de opinie”, transmite news.ro.

- Reclama -

”Este trist și îngrijorător ce se întâmplă în grupul Partidului Popular din Parlamentul European. Excluderile nu conduc la niciun rezultat, acestea nu vor face din Partidul Popular European un grup mai puternic, mai bun sau mai eficient. PPE acceptă tot mai rar diferențele de opinie, iar aceasta este, de fapt, adevărata problemă. Un astfel de partid umbrelă, care întrunește formațiuni politice din state diferite, cu experiențe istorice diferite poate rămâne puternic numai dacă lasă loc diversității de opinie, este capabil să le integreze pe acestea, și se deosebește marcant de partidele cu structuri asemănătoare, dar cu ideologii diferite”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, Kelemen Hunor.

Premierul ungar Viktor Orban a anunţat, miercuri, că Partidul Fidesz, formaţiunea sa, părăseşte Partidul Popular European (PPE, dreapta proeuropeană), după ce eurodeputaţi au adoptat prin vot o reformă a statului formaţiunii europene, care deschide calea unei excluderi a Fidesz.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img