spot_img
0.1 C
București
joi, decembrie 7, 2023
AcasăDezvaluiriJustiţia sabotează mişcarea civică a Colonelului Dragomir

Justiţia sabotează mişcarea civică a Colonelului Dragomir

-

Frica. Asa cum ne asteptam, frica statului paralel atinge abuzul. Instanta a respins cererea de infiintare a Platformei civice Romania 3.0, a anunţat pe facebook fostul colonel SRI, Daniel Dragomir, unul din iniţiatorii mişcării.

Demnitatea, suveranitatea si dreptatea sunt idei, deziderate, concepte care sperie.Ne asteptam la astfel de reactii. Vom face apel. Si vom continua lupta.Statului paralel ii este frica.Are si de ce, mai susţine Dragomir.

Colonelul Daniel Dragomir a lansat România 3.0 în luna decembrie a anului trecut.

Forțe externe au intervenit în viața României, învrăjbindu-ne și secătuindu-ne forța vitală, se afirma în documentul dat publicității la acel moment.

După aproape trei decenii de la Revoluție, vedem speranțele și visele unei întregi generații prăbușindu-se sub bocancul totalitar. Ne aflăm în acest punct din cauza iresponsabilității politice care ne-a condus la cangrenarea Statului, la blocajul instituțional, la dezvoltarea unui sistem represiv care trece vertiginos de la soft power, la hard power, de la persuasiune, la desființarea adversarilor Noii Utopii Globaliste. A fost creat un stat paralel străin de orice aspirație națională, ce are ca ideal stăpânirea prin inocularea fricii și a abuzului de putere, se spune în document.

Țara ne-a fost arestată. Noi toți suntem arestați de o putere ascunsă, ilegitimă și abuzivă care, recurgând la subversiune, șantaj, amenințări, determină deciziile politice, subminând astfel mecanismele democratice stabilite de Constituție și de legile țării. Această putere este străină de interesul național: este o putere coruptă, formată din oameni și grupuri de interese din sfera instituțiilor de forță și subordonată presiunilor externe. Ea înlocuiește puterea politică legitimă, rezultatul exprimării voinței poporului român prin alegeri libere și democratice. A infiltrat majoritatea instituțiilor statului și își păstrează puterea și influența prin manipularea abilă a emoțiilor colective ale unor segmente bine intenționate ale populației, afirmă Dragomir.

În sigla iniţiativei sunt reprezentate stilizat: barda lui Mihai Viteazul, sabia lui Ştefan cel Mare şi sabia lui Constantin Brâncoveanu.

„Aceste arme sunt reprezentate prin cuvânt, astăzi, prin conferinţă de presă. Vor fi reprezentate prin a merge în teritoriu şi a mă întâlni cu oamenii, vor fi aceste arme – armele unor proiecte desfăşurate în continuare. Clar, stilizarea arată că nu se va purta pe calea armelor, că nu va lua nimeni barda şi sabia”, a declarat el.

Direcţiile de acţiune propuse în manifest sunt clarificarea formei de guvernământ prin consultarea naţională; un nou pachet legislativ privind siguranţa naţională care să prevadă întărirea controlului parlamentar asupra serviciilor, retragerea ofiţerilor acoperiţi din justiţie, instituţiile de control şi mass media; interzicerea desfăşurării de activităţi economice acoperite de către serviciile secrete; limitarea posibilităţii acestora de supraveghere a propriilor cetăţeni; o reformă radicală a serviciilor de informaţii, reducerea drastică a bugetelor alocate şi reglementarea acestora exclusiv pentru combaterea ameninţărilor reale la adresa siguranţei naţionale: terorismul, spionajul, crima organizată.

De asemenea, în manifest se susţine înfiinţarea unei agenţii naţionale de supraveghere unice (după modelul american) care să aibă ca responsabilitate realizarea tuturor interceptărilor tehnice, sub autoritatea Parlamentului şi care să asigure garantarea drepturilor cetăţeneşti; reducerea numărului de servicii secrete prin comasarea şi redistribuirea de competenţe; o reformă radicală a justiţiei, eliminarea statutului de magistrat pentru procurori, alegerea procurorilor prin vot direct după model american, înfiinţarea instituţiei judecătorului de instrucţie; rediscutarea unor capitole ale Tratatului de aderare, care includ liberalizarea pieţei energiei, liberalizarea pieţei terenurilor agricole; poziţionarea României, alături de ţările din grupul de la Vişegrad, împotriva federalizării statelor Europei şi pentru o diminuare a puterii instituţiilor UE în raport cu statele-membre; refuzul oricăror cote de imigranţi din ţările Orientului Apropiat sau din Africa; definirea prin Constituţie a căsătoriei ca fiind întemeiată pe uniunea dintre bărbat şi femeie, prin respectarea demersului, susţinut cu peste 3 milioane de semnături.

Una dintre propunerile sale ca toate ONG-urile să prezinte trimestrial toate intrările de bani, interne şi externe, iar dacă nu fac acest lucru, se produce radierea automată a respectivelor asociaţii.

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img