Justiția din UK respinge confiscarea unei case de lux și a altor 2 proprietăți ce ar aparține familiei fostului președinte kazah Nursultan Nazarbaev

0

Un tribunal britanic a respins încercarea autorităților de a confisca o casă luxoasă din Londra și alte două proprietăți atribuite familiei fostului președinte kazah Nursultan Nazarbaev. Imobilele înregistrate pe numele unor firme din paradisuri fiscale au intrat în vizorul National Crime Agency în baza unei legi din 2018, care permite confiscarea averilor unor oficiali străini și ale familiilor acestora, dacă există suspiciuni că au fost dobândite prin acte de corupție, iar proprietarii nu pot demonstra că le-au dobândit prin mijloace legitime, transmite Radio Europa Liberă.

Miercuri,Curtea Supremă de la Londra a respins însă ordinele de confiscare emise împotriva companiilor care dețin proprietățile. National Crime Agency a spus că se așteaptă mereu la asemenea „provocări juridice” în cazul aplicării legislației din 2018 și că va depune apel.