spot_img
7 C
București
joi, februarie 29, 2024
AcasăAnalizeJurnalistul american Jared Peterson: Escaladarea tensiunii în Ucraina a fost de la bun...

Jurnalistul american Jared Peterson: Escaladarea tensiunii în Ucraina a fost de la bun început o ”idee stupidă” a SUA

-

Occidentul a subestimat voința Rusiei de a obține victoria în conflictul ucrainean, afirmă jurnalistul Jared Peterson într-un articol pentru publicația americană The American Thinker, scrie Izvestia.

Autorul materialului îi consideră ”niște idioți absoluți” pe politicienii care declară că nu au prevăzut apropierea conflictului. De asemenea, el a acuzat Statele Unite de ignorarea intereselor Rusiei. Potrivit spuselor sale, de-a lungul anului 2021, administrația președintelui SUA, Joe Biden, a privit Kievul ca membru de-facto al NATO, în condițiile în care, de mulți ani Rusia a tot declarat că nu va permite intrarea Ucrainei în Alianță.

”Cei care cred că Rusia va suferi o înfrângere în acest conflict, mimează bine într-un joc prost”, a adăugat analistul.

- Advertisement -

Peterson a precizat că acest conflict putea fi evitat dacă autoritățile de la Kiev ar fi declarat statut de neutralitate pentru Uraina, autonomie pentru Donbass și dacă ar fi recunoscut Crimeea ca făcând parte din Rusia. Jurnalistul a subliniat că aceste condiții nu ar fi afectat în mod negativ nici interesele Statelor Unite, nici pe cele ale aliaților lor.

Editorialistul este de părere că escaladarea tensiunii în Ucraina a fost de la bun început o ”idee stupidă” a SUA.

- Advertisement -

”Dar dacă tot s-a întâmplat, o idee proastă a fost, de la bun început, extinderea NATO spre Est în condițiile în care nu a existat nici un fel de amenințare din partea Rusiei după destrămarea Uniunii Sovietice”, a concluziat jurnalistul american.

Anterior, la 13 iunie, istoricul, filosoful și lingvistul american Noam Chomsky, a relatat că funcționarii americani au îndemnat inutil ani la rând administrația SUA să acorde atenție intereselor de securitate națională ale Rusiei.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img