spot_img
10.7 C
București
vineri, decembrie 1, 2023
AcasăAnalizeCe problemă mai are UE? Liderii vor un buncăr unde să negocieze

Ce problemă mai are UE? Liderii vor un buncăr unde să negocieze

-

Uniunea Europeană va construi un buncăr sigur la Bruxelles, în valoare de 8 milioane de euro, loc în care liderii să poată negocia fără grija că spionii ruşi sau ai altor naţiuni ar putea auzi ce se discută acolo, se arată într-un raport UE în care este descris proiectul, potrivit EUobserver și news.ro.

- Reclama -

Orice persoană care va intra în buncăr va trebui să deţină autorizaţii speciale “SECRET EU”, chiar dacă ar fi vorba de personal care se ocupă cu curăţenia.

“SECRET EU” reprezintă al doilea nivel de autorizare a accesului.

Liderii UE şi stafurile vor trebui să îşi lase telefoanele, laptopurile, ceasurile smart şi orice dispozitive electronice, chiar şi aparatele auditive, în dulapuri izolate fonic aflate în exteriorul camerei.

Buncărul va fi controlat cu minuţiozitate înainte şi după fiecare reuniune, pentru a se găsi şi neutraliza orice dispozitiv de ascultare. Liderii vor beneficia de un nivel corespunzător de confort, iar decorul va fi unul fix. Nu vor exista flori sau alte obiecte care se pot schimba frecvent.

Facilitatea ar urma să fie construită până în 2024 în  complexul Consiliului Uniunii Europene, la Bruxelles. Încă nu s-a decis locul exact, însă oficialii analizează varianta unui loc care să fie aproape de sala obişnuită de reuniuni a UE, astfel încât deplasarea pentru lideri să fie cât mai uşoară.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img