Jurnalista Magda Vasiliu din spitalul din Italia: Văd copii veniți din România, făcuți praf

0
91

Azi am inceput reevaluarea , dupa 4 cure de chimioterapie. Situatia lui vlad e mult mai buna, pentru ca e tratat civilizat, cu dedicare si responsabilitate, in conditii mai mult decat civilizate. Dar, vad copii veniti din Romania, facuti praf, tratati aiurea, cu complicatii grave…au fost teoretic tratati conform protocoalor oncologice europene…ma intreb atunci, de ce protocoalele dau rezultate aici, iar in Romania, nu…Ii rog pe toti parintii care au copii cu cancer sa vorbeasca, sa mi scrie, iar eu le voi face publice povestile..multi tac de frica, le e teama sa vorbeasca, ca si cum mai ai ceva de pierdut,cand ai un copil bolnav de cancer…, a scris pe facebook jurnalista Magda Vasiliu, care se află în Italia, în spital, cu fiul ei.

Astept sa mi scrie cei care au curaj sa vorbeasca si astfel sa schimbe macar intr o oarecare masura soarta unor copii,a unor copii bolnavi de cancer. E vorba de copii…asta trebuie sa priceapa guvernantii, medicii si parintii..stiu ca sunt medici care refuza sa accepte transferuri in strainatate, sunt medici care au target la nr de transplanturi, altfel nu primesc fonduri….de ce tac parintii? Poate imi spune cineva, ca eu nu am reusit sa gasesc raspunsul…., a mai scris ea.

Prezentatoarea TV Magda Vasiliu a reclamt recent, într-o postare pe Facebook, că pentru a beneficia de concediul medical necesar îngrijirii fiului său, bolnav de cancer şi aflat la tratament în Italia, legislaţia românească o obligă să se prezinte personal la medicul de familie, lucru imposibil în situaţia sa, ca are nevoie şi de un aviz al direcţiei sanitare, unde din nou este necesar să se prezinte, precum şi de un aviz al unui oncolog din România, copilul având documente medicale emise de medicii din străinătate. Toate acestea în condiţiile în care la spitalul din Italia în care este internat fiul său i s-a început tratamentul în absenţa cardului european de sănătate, replica funcţionarilor fiind că acesta nu este condiţionat de chestiuni birocratice.