spot_img
14.1 C
București
joi, mai 9, 2024
AcasăAnalizeJudecătoarea Adriana Stoicescu după ce ministrul Justiției a anunțat noi beneficii pentru...

Judecătoarea Adriana Stoicescu după ce ministrul Justiției a anunțat noi beneficii pentru magistrați: Nu am nevoie de pomeni sau ajutoare, când, lângă mine, o pensionară nu știe la ce să renunțe: mâncare sau medicamente

-

Nu, nu vreau nimic din toate astea! Nu am nevoie de pomeni sau ajutoare, cand, langa mine, o pensionara nu stie la ce sa renunte: mancare sau medicamente. Vreau normalitate, volum de munca decent, vreau un minim de respect. Sunt de acord sa platesc daca gresesc, sunt de acord ca pensia nu trebuie sa fie mai mare decat salariul. Dar, draga Stat Roman, nu imi insulta inteligenta… nu incerca sa ma cumperi!, a scris pe Facebook judecătoarea Adriana Stoicescu după ce ministrul Justiției a anunțat noi beneficii pentru magistrați.

Ministerul Justiției propune noi privilegii pentru magistrații care au de suferit din cauza meseriei. Pensionarii din magistratură vor putea beneficia de tratament în străinătate sau despăgubiri de cel puțin 50.000 euro dacă mor, iar urmașii lor demonstrează că s-au îmbolnăvit din cauza serviciului.

- Advertisement -

Ministerul Justiției a pus în dezbatere publică un proiect de Hotărâre a Guvernului privind condițiile de acordare a despăgubirilor pentru prejudiciile suferite de magistrați în exercitarea atribuțiilor de serviciu sau în legătură cu acesta.

Potrivit documentului, ministerul condus de Cătălin Predoiu pregătește o serie de beneficii pentru procurori și judecători.

- Advertisement -

În proiect se precizează că „despăgubirile se acordă indiferent de momentul la care judecătorul sau procurorul și-a exercitat atribuțiile de serviciu, respectiv în timpul ori în afara programului de lucru”.

Despăgubirile nu se acordă dacă evenimentul s-a produs din vina magistratului.

Mai departe, în cazul în care integritatea corporală sau sănătatea judecătorului sau procurorului sunt afectate, despăgubirea va acoperi toate cheltuielile legate de:

  • asistenţă medicală profilactică, curativă şi recuperatorie efectuată în spitale publice sau private din ţară;
  • cazare şi masă pe perioada spitalizării în care se acordă asistenţa medicală profilactică, curativă şi recuperatorie;
  • medicamente, materiale sanitare, dispozitive medicale, tehnologii şi dispozitive asistive;
  • transport dus-întors până la/de la spitalul public sau privat din ţară în care se acordă asistenţa medicală, atât pentru judecătorul sau procurorul bolnav, cât şi pentru un însoţitor al acestuia.

Tratament în străinătate pe banii statului

Un alt articol propune ca atunci când magistratul „care a suferit o afectare a integrităţii corporale sau a sănătății” nu poate fi tratat în unităţi sanitare publice sau private din ţară, să îi fie decontat tratamentul în străinătate.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img