Judecătoarea Adriana Stoicescu către Ministrul Justiției: Sesizaţi dvs. rapid DNA, că oricum aţi desfiinţat SIIJ? Cum facem cu procesele? Se mai desfăşoară în şedinţă publică sau mergem pe mâna procurorilor direct? Ceva probe? Mai bine nu, că cine ştie, poate mai găsiţi un judecător curajos şi se dărâmă şandramaua, ca în ultimii ani…

0

de Adriana Stoicescu, judecător, Tribunalul Timiș

Planeta maimuţelor are un moţ, Absurdistanul.Ţara în care judecătorii sunt mai prost plătiţi decât procurorii din structurile specializate ale căror dosare le judecă, apoi sunt aduşi în piaţa publică şi crucificaţi pentru că au tupeul să ceară salarii egale cu ale procurorilor.

Ţara în care judecătorii penalişti intră cel puţin o dată pe săptămână în sală, cu cărucioare de dosare, procurorii din parchetele „banale” încearcă în zadar să iasă din miile de dosare, iar procurorii super specializaţi duc la capăt, două, trei dosare pe an.

Nicicând justiţia nu a fost vânată de prădătorul politic, ca acum. Se încalcă tot ce se poate, legi, constituţie, totul este aruncat la gunoi. Legi trimise spre votare pe repede înainte într-un parlament transformat în circ, fără ca nimeni să ştie ce se discută, cu un singur scop: transformarea justiţiei într-o marionetă a politicului.

Nu mai contează nimic, decât ce doreşte Omul nou: suprimarea dreptului la liberă exprimare şi umilirea judecătorilor.

Să fim desfiinţaţi şi îngropaţi în ridicol, în mizerii spuse prin presa cu grade, în minciună, în dispreţ.Absolutul în materie se stabileşte în acest mandat când, iată, domnul ministru este nemulţumit că nu sunt judecaţi mai mulţi judecători pentru corupţie.

Păi, cum facem, domnule ministru? Stabiliţi dumneavoastră lista cu cei corupţi? Sesizaţi dvs. rapid DNA, că oricum aţi desfiinţat SIIJ? Cum facem cu procesele? Se mai desfăşoară în şedinţă publică sau mergem pe mâna procurorilor direct? Ceva probe? Mai bine nu, că cine ştie, poate mai găsiţi un judecător curajos şi se dărâmă şandramaua, ca în ultimii ani…

Pedepsele să fie mari, zic, să nu vă treziţi că sunt prea repede liberaţi condiţionat… sau nici vorbă de liberare, mai bine. În condiţiile în care doriţi să fiţi titularul acţiunii disciplinare, să desfiinţaţi inspecţia judiciară, să transformaţi Consiliul Superior al Magistraturii într-o glumă proastă, eu zic că puteţi dormi liniştiţi.

Veţi scăpa ţara de duşmanul de clasă, judecătorul independent.