Culisele murdare ale scandalului Flămânzi sub Acoperire: Șefa de cabinet a prefectului USR-PLUS în duba Jandarmeriei. Trecutul controversat al omului care conduce Timișul

0

Scandalul Flămânzi sub acoperire de la Timișoara scoate la iveală detalii explozive. Userista-plusistă Ana Munteanu nu a fost singură în toată afacerea cu toate că partidul a sancționat-o formal doar pe ea.

Cum rezultă din raportul preliminar al corpului de control al MAI, care a făcut deplasarea la Timișoara acum câteva zile, rezultă clar că șefa de cabinet a prefectului userist Zoltan Nemeth, fostă recepționistă la o celebră clinică de înfrumusețare din Timișoara, Răzvana Popa, s-a aflat în duba Jandarmeriei, în momentul descinderii de la Hotel Del Corso. ”Se vede clar din filmările perimetrale că, înainte de intrarea în hotel, a fost o mini ședință de lucru, chiar în fața imobilului. Se observă toți participanții. În hotel, de pe alte camere de supraveghere, se vede limpede cine e conducătorul desantului, dirijorul acțiunii – Ana Munteanu”, spun surse din anchetă!, transmite Vocea Timișului.

Aceleași surse susțin că, înainte cu o zi de descindere, Răzvana Popa a venit la Hotel Del Corso, adusă de șoferul prefectului, Jean Dumitrașcu, care a condus mașina de serviciu a instituției: ”Doamna a venit ca să facă rezervare pentru un număr de 4 persoane care urmau să sosească a doua zi. Nu există niciun apel la 112 prin care cineva să fi cerut ajutorul Jandarmeriei. Deci, totul a fost făcut direct, instituțional, pe relații de subordonare administrativă. Tuturor participanților la eveniment li s-au luat note explicative. Inclusiv doamna Popa a fost rugată să explice prezența ei în duba Jandarmeriei și rolul pe care l-a avut în această poveste. Și Jandarmeria a explicat toată situația. Opinăm că mâine raportul va fi făcut public.”.

În aceeași notă, în urmă cu două zile, pe un grup al USR+ Timiș, a mai apărut o problemă. Una sinistră, punctată de un alt membru de partid: „Am aflat cu stupoare că unii din figuranții care au participat la flagrantul consilierului local Ana Munteanu au fost chiar membrii din Biroului Județean USR Timiș. Nu doar atât, dar ei au și participat ulterior la judecarea sesizării inițiate de noi pe evenimentele petrecute după descindere”. Incredibil!

Cu alte cuvinte, printre cei 4 fomiști sub acoperire, băgați la înaintare de către consilierul local Ana Munteanu, în incinta Hotel Del Corso, ca să organizeze flagrantul cu Jandarmeria Română, au fost și membri de conducere din forurile USR+ Timiș, mai spune sursa citată.

Un alt membru USR+ Timiș, în același context, plusează și se întreabă: ”Câtă încredere mai pot avea membrii simpli în aleșii lor din Biroul Județean în acest moment, dacă aceștia au luat parte la acțiuni nestatutare, care au dăunat imaginii USR și mai apoi s-a încercat să se acopere fapta. Considerăm că BJ este compromis și nu este în măsură să ne decidă sesizarea, drept pentru care ne-am adresat Biroului Național”.

Mai mult, reporterii voceatimișului.ro au descoperit că doi dintre cei 4 figuranți, pe care i-a coordonat Ana Munteanu, sunt Marius Viciriuc, președinte și fost candidat al USR Timiș pentru Primăria Becicherecu Mic și Laurențiu Marian, vicepreședinte și ex-candidat la Primăria Fibiș din partea partidului lui Dan Barna. Da, ambii cu statut în BJ al USR+ Timiș!

BIOGRAFIA NEROMANȚATĂ A PREFECTULUI DE TIMIȘ:

Prefectul de Timiș Zoltan Nemeth (USR-PLUS) este omul de casă al unui controversat timișorean, Răzvan Nedelcu, patronul “Îngerilor Galbeni”, condamnat în 2019 la 16 ani și 6 luni de închisoare. Nedelcu a fost implicat și într-un dosar de pornografie și are mai multe condamnări.

Nemeth a candidat pentru Parlament, dar nu a fost ales.

Pentru cine nu știe, Răzvan Nedelcu (foto), patronul “Îngerilor Galbeni”, a fost, până în urmă cu vreo doi-trei ani, unul dintre cele mai detestate personaje din Timișoara. Înainte de fi aruncat, în sfârșit, în închisoare, Nedelcu și angajații săi sechestrau mașinile oamenilor prin diverse parcări, sub pretextul că încălcau proprietatea privată, și le eliberau doar contra unor sume obscen de mari, scria Renașterea Bănățeană anul trecut.

Mai mult anul trecut după ce Nicolae Robu a pierdut alegerile în Timișoara, oamenii USR-PLUS au început să caute printre contractele controversate din Primărie, iar Nemeth reprezenta în calitate de avocat o firmă controversată și a intervenit pentru mușamalizarea afacerii .

SCRIE TOT RENAȘTEREA BĂNĂȚEANĂ: Doamna Militaru și o altă colegă de partid, tot consilier local, au luat la puricat o serie de contracte încheiate de Primăria Municipiului Timișoara, în mandatul lui Nicolae Robu, cu diverse firme. La un moment dat, Rodica Militaru a sesizat că un contract încheiat de municipalitate cu o firmă de curățenie ar putea ridica unele probleme de legalitate și a început să facă verificări mai amănunțite. În urma discuțiilor iscate pe acest subiect, doamna Militaru s-a pomenit sunată de colegul său de partid, Zoltan Nemeth, care, conform surselor noastre, s-ar fi arătat deranjat de verificările efectuate de Rodica Militaru cu privire la contractul mai sus-menționat. Doamna Militaru l-ar fi întrebat pe colegul său în ce calitate o ia la întrebări, iar Zoltan Nemeth i-ar fi explicat colegei sale că a sunat-o în calitate de avocat al firmei de curățenie și de prieten din copilărie al patronului acesteia… Revoltată de demersul colegului său, Rodica Militaru a făcut o sesizare către Biroul Național al USR, în care a relatat incidentul.