spot_img
30 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăArmataJobbik cere guvernului ungar să reziste presiunilor SUA privind ampasarea de armament...

Jobbik cere guvernului ungar să reziste presiunilor SUA privind ampasarea de armament greu în estul Europei

-

Guvernul Ungariei ar trebui să reziste presiunilor Statelor Unite ale Americii vizând amplasarea de armament greu și de trupe în țări NATO din centrul și estul Europei, susține partidul radical naționalist Jobbik, potrivit agenției oficiale MTI, transmite Agerpres.

Decizia în acest sens așteptată la reuniunea ministerială a NATO de miercuri și joi, de la Bruxelles, ar putea pune în pericol Ungaria, a declarat purtătorul de cuvânt al Jobbik, Adam Mirkoczki.

SUA au adoptat o serie de măsuri ‘provocatoare și destabilizatoare’, alimentând tensiuni în diferite regiuni, a subliniat reprezentantul Jobbik.

‘Nu este nicio exagerare să afirmăm că SUA au creat o situație care amintește de Războiul Rece’, a adăugat Mirkoczki, referindu-se la tensiunile cu Rusia.

Rusia nu amenință nici Ungaria și nici comunitatea maghiară din statul vecin Ucraina, a mai declarat purtătorul de cuvânt, criticând guvernul ucrainean pentru că ‘trimite unguri din (regiunea ucraineană) Transcarpatia la abator’.

Potrivit agenției Reuters, secretarul american al apărării, Ashton Carter, a anunțat marți, la Tallinn, că SUA vor amplasa preventiv tancuri, artilerie și alte echipamente militare în Europa Centrală și de Est, și că statele baltice, România, Bulgaria și Polonia au fost de acord să găzduiască respectivele echipamente pe teritoriile lor.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img