spot_img
30.3 C
București
duminică, iunie 16, 2024
AcasăExterneJihadiștii grupării Statul Islamic au circa 50.000 de conturi pe Twitter

Jihadiștii grupării Statul Islamic au circa 50.000 de conturi pe Twitter

-

Rețeaua de socializare Twitter găzduiește în prezent cel puțin 46.000 de conturi ale unor membri ai grupării jihadiste Statul Islamic (SI), relatează vineri ediția online a postului BBC citând un studiu american, transmite Agerpres.

Această cifră corespunde ultimului trimestru din anul 2014, iar la ora actuală numărul conturilor de Twitter aparținând jihadiștilor ar putea fi mult mai mare, probabil chiar dublu, se mai menționează în raportul intitulat ‘The Isis Twitter Census’, elaborat de JM Berger, expert la Brookings Institution, și de Jonathon Morgan, specialist în tehnologia informației.

Cele mai multe dintre aceste conturi au fost create în anul 2014, fapt care sugerează o creștere abruptă a numărului lor în ultima vreme. În ultimele luni ale anului trecut, Twitter a șters circa 1.000 din aceste conturi, dar este posibil ca unii dintre titularii acestora să-și fi creat altele.

În document se arată că cei care au creat astfel de conturi sunt localizați de obicei în zonele din Siria și Irak controlate de gruparea Statul Islamic. De asemenea, trei sferturi dintre ei postează în limba arabă, iar circa o cincime folosesc și limba engleză. În medie, ei au fiecare circa 1.000 de urmăritori pe rețeaua de socializare.

Mișcarea Statul Islamic a devenit cunoscută și pentru folosirea extinsă a rețelelor de socializare, în special Twitter, pe care le folosește drept canal de transmitere a mesajelor către public. JM Berger atrage atenția că SI nu va ezita să exploateze orice tehnologie pe care ar putea să o folosească în avantajul ei, iar în ce privește tehnologia informației această grupare este mai avansată decât alte organizații teroriste.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img