spot_img
7.1 C
București
sâmbătă, decembrie 2, 2023
AcasăExterneJefuitori de biserici din Germania în slujba ISIS

Jefuitori de biserici din Germania în slujba ISIS

-

Au jefuit ani în şir biserici din Germania pentru a finanţa  lupta islamiştilor din Siria. Opt făptaşi au fost condamnaţi la Köln la ani grei de închisoare, transmite DW.

- Reclama -
Deutschland Köln - Urteil gegen acht Männer aus der Salafisten-Szene (picture-alliance/dpa/O. Berg)

Până la finele anului 2014 nu au prădat doar cutii ale milei, ci au spart şi seifurile unor parohii creştine din Germania. În plus, la Köln şi Siegen au furat obiecte de cult de mare valoare. Cu banii astfel obţinuţi, ei au finanţat jihadul în Orientul Mijlociu. Luni, tribunalul regional din Köln a pronunţat sentinţele împotriva a opt prezumtivi islamişti. Pedepsele au fost cuprinse între doi ani şi şapte luni şi patru ani şi zece luni închisoare, pentru furt în bandă şi, în unele cazuri, pentru vătămare corporală gravă.

10 Gründe für Köln (Jens Korte/KölnTourismus GmbH)

Condamnaţii frecventau mediul salafist existent în Germania, dar justiţia nu a putut dovedi că pregăteau acte de violenţă grave, care să ameninţe siguranţa statului german, a declarat preşedintele instanţei, judecătorul Ralf-Peter Sossna. Cu banii dobândiţi din jafuri, cei opt au vrut să finanţeze luptători extremişti din Siria care urmăresc alungarea de la putere a guvernului de la Damasc. Pe întreg cuprinsul procesului nu s-a putut dovedi că au fost virate către Siria, sub formă de donaţii, „sume importante”, a precizat Sossna, şi nici nu s-a putut stabili precis cine a fost beneficiarul plăţilor.

Syrien IS Soldaten in Raqqa (picture alliance/AP Photo/Raqqa Media Center)

Totuşi, unii membri ai bandei au devenit tot mai pronunţat simpatizanţi ai miliţiilor teroriste ale auto-intitulatului „Stat Islamic”, a constatat instanţa. Unul din condamnaţi este judecat din februarie 2016 în faţa Tribunalului regional suprem de la Düsseldorf, fiind acuzat că a sprijinit o grupare teroristă din străinătate.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img