spot_img
36 C
București
marți, august 9, 2022
AcasăExterneBărbatul cu 86 de soții a murit

Bărbatul cu 86 de soții a murit

-

Un nigerian devenit celebru în întreaga lume pentru faptul că a fost obligat de un tribunal islamic să divorțeze de 82 dintre cele 86 de soții a murit sâmbătă, la vârsta de 93 de ani, a anunțat luni un reprezentant al familiei sale, relatează AFP.

- Reclama -

„Baba refuza să-și ia medicamentele. Așa trăia el. Familia sa este încă intactă. Cele 86 de soții au fost alături de el când a murit”, a declarat pentru AFP Salahu Bello.

Muhammadu Bello Masaba „s-a stins sâmbătă în locuința sa din statul Niger”, situat în centrul Nigeriei.

În 2008, un tribunal islamic care veghează la aplicarea sharia — legea islamică instituită în 12 state din Nigeria — a dispus arestarea sa pentru „dispreț ostentativ față de legile religioase” și pentru „uniune ilegală cu 86 de soții”.

După ce bărbatul a fost încarcerat, cele 86 de soții și 20 dintre cei 170 de copii ai săi au demonstrat în fața tribunalului tradițional din Minna, pentru a-și exprima susținerea.

Bărbatului i s-a ordonat de către tribunalul islamic să mai păstreze doar patru soții, în conformitate cu preceptele religiei sale. Însă Masaba — supranumit Baba (tată n.r.) — a refuzat, dând asigurări că nu a încălcat niciun principiu religios. A acceptat însă în cele din urmă să se supună sentinței, după ce a fost amenințat pe rând de instanța islamică cu condamnarea la moarte și cu evacuarea din locuință.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...