JAFUL SECOLULUI: Un moldovean a găsit un sac cu bani al uneia dintre băncile de la care a dispărut „Miliardul”

0
710

Un bărbat a găsit un sac cu bani, a anunţat vineri poliţia din Republica Moldova, precizând că acesta este inscripţionat cu sigla Băncii de Economii, una dintre cele trei bănci din care au „dispărut” aproximativ 1,5 miliarde de dolari anul trecut, relatează Associated Press, transmite Mediafax.

CITITI SI: DEZVĂLUIRI DESPRE UNUL DIN CELE MAI MARI JAFURI DIN ISTORIE: A FOST FĂCUT PUBLIC RAPORTUL DESPRE JEFUIREA BĂNCILOR MOLDOVENEȘTI CU 1,5 MLD DE EURO/ INTEGRAL RAPORTUL KROLL/ SCENARII LA CHIȘINĂU PRIVIND MIZA IMPLICĂRII PREȘEDINTELUI PARLAMENTULUI DE LA CHIȘINĂU ȘI LEGĂTURILE SALE CU OLIGARHII

Bărbatul a văzut sacul vineri, sub un pod din Chişinău, şi a informat autorităţile, a declarat chestorul Gheorghe Cavaliuc, şeful interimar al poliţiei.

CITITI SI:DEUTSCHE WELLE DESPRE RAPORTUL PRIVIND JAFUL DE PESTE 1 MLD DE EURO DIN MOLDOVA: Capul lui „Moțoc”, aruncat mulțimii. Numele beneficiarilor „jafului secolului” rămân necunoscute!

El nu a dezvăluit nici ce sumă de afla în sac şi nici în ce valută.

Cavaliuc a catalogat incidentul drept „o problemă de securitate internă” a băncii. El a anunţat că se efectuează cercetări şi a fost deschis un dosar penal.

CITITI SI:Cum au dispărut 1,5 mld euro din băncile din Republica Moldova?

Aproximativ 1,5 miliarde de dolari au „dispărut” de la Banca de Economii, de stat, şi de la băncile private Unibank şi Banca Socială, în noiembrie 2014, înainte de alegeri.

CITITI SI: MOLDOVA: Au furat mai mult decât valoarea bugetului țării pentru un an întreg

Băncile respective au fost plasate sub administrarea Băncii centrale. Potrivit unui raport parlamentar nepublicat, o parte din bani a fost transferată către bănci ruseşti.