spot_img
32.2 C
București
duminică, august 7, 2022
AcasăBasarabiaJAFUL SECOLULUI DIN MOLDOVA: O parte din bani au ajuns la Iasi

JAFUL SECOLULUI DIN MOLDOVA: O parte din bani au ajuns la Iasi

-

O firmă ieşeană este menţionată în schema spălării de bani ce ar fi fost pusă la cale de nepotul, respectiv cumnatul fostului premier moldovean Vlad Filat, in dosarul jafului secolului de 1,5 miliarde de dolari. Anchetatorii moldoveni susţin că la o societate înregistrată la Iaşi pe numele nepotului lui Filat, Vladimir Rusu, un tânăr de 27 de ani, ar fi intrat un milion de euro, parte a unui credit obţinut ilegal de la o bancă devalizată din Moldova. Firma în cauză îşi are sediul în centrul Iaşului, într-o clădire de birouri deţinută de Vlad Filat, scrie Ziarul de Iasi. 

- Reclama -

moldova-bem.lf1x2n3qt7

CITITI SI:Cum au dispărut 1,5 mld euro din băncile din Republica Moldova?

Aproximativ 1,5 miliarde de dolari au „dispărut” de la Banca de Economii, de stat, şi de la băncile private Unibank şi Banca Socială, în noiembrie 2014, înainte de alegeri.

CITITI SI: Jaful secolului din Moldova, conexiuni in Romania/ Rude ale fostului premier Vlad Filat, retinute

Potrivit unor scheme ataşate la dosarul în care nepotul şi cumnatul lui Filat au fost arestaţi, una dintre firmele implicate în presupusele ilegalităţi este din Iaşi. În graficele menţionate se face referire la firma SC Avva Inter SRl Iaşi, care între timp şi-a schimbat denumirea în SC Rutalif SRL Iaşi, care figurează ca dizolvată de pe 25 aprilie 2015.

CITITI SI: JAFUL SECOLULUI: Un moldovean a găsit un sac cu bani al uneia dintre băncile de la care a dispărut “Miliardul”

vladimir rusu (1)

Potrivit autorităţilor moldoveneşti, în jur de un milion de euro din sumele contractate ilegal în Republica Moldova ar fi ajuns la firma Avva, al cărei domeniu de activitate era organizarea de evenimente şi producţia de materiale audio-video. Avva era administrată de Vladimir Rusu, nepotul lui Vlad Filat, un tânăr de 27 de ani, absolvent al Universităţii Alexandru Ioan Cuza din oraş (FOTO).

CITITI SI: MOLDOVA: Au furat mai mult decât valoarea bugetului țării pentru un an întreg

Rusu s-a stabilit la Iaşi de mai multă vreme, el figurând ca administrator sau asociat şi în alte societăţi româneşti sau moldoveneşti.

CITITI SI: JAFUL SECOLULUI: Un moldovean a găsit un sac cu bani al uneia dintre băncile de la care a dispărut “Miliardul”

Înainte ca milionul de euro să ajungă la firma din Iaşi, acesta ar fi fost obţinut de la Banca Economiilor de către societatea moldovenească Business Estate Investment SRL. Această societate este deţinută de către Ion Rusu, cumnatul şi naşul de cununie al lui Vlad Filat. Fiul lui Rusu, Vladimir, deţine, la rândul său, o altă societate cunoscută în Republica Moldova, Caravita, specializată în domeniul agricol, implicată şi ea în spălarea banilor, potrivit procurorilor anticorupţie moldoveni.

SCANDALUL DUCE LA FOSTUL PREMIER MOLDOVENEAN, VLAD FILAT

filat

Societatea Avva, cea prin care se presupune că s-ar fi “spălat” bani, îşi are sediul pe strada Sfântul Lazăr nr. 27, într-o clădire de birouri în care îşi au sediul mai multe firme. Clădirea este adminstrată de firma Kapital Investment Company, al cărui asociat majoritar (aproximativ 95%) este chiar Vlad Filat. Pe lista administratorilor de la Kapital mai apar trei persoane, Constantin Ciprian Cucoş, Florin Constantin Chilcoş şi Livia Diana Rădeanu, ultima consilier juridic din Iaşi.

De menţionat că, potrivit multiplelor surse din presa moldovenească, anchetatorii basarabeni ar căuta în prezent un tânăr de 27 de ani din Iaşi, Costică Costea, cel care ar fi şi el implicat în afacerile presupus ilegale ale familiei lui Filat. Costea ar figura chiar ca fondator al uneia dintre firmele implicate în presupusa spălare de bani.

Vladimir Rusu, arestat pentru 30 de zile, a fost implicat, în 2012, într-un scandal la Iaşi după ce, împreună cu prietenii săi, a fost bătut în timpul unei petreceri de către persoane necunoscute.

 

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...