spot_img
18.4 C
București
joi, iulie 7, 2022
AcasăAnalizeJaful scandinavilor de la JYSK în România

Jaful scandinavilor de la JYSK în România

-

Un clujean a descoperit că un popular lanţ de magazine practică în România preţuri mai mari decât în ţări prospere ca Danemarca, Olanda sau Belgia. În Bulgaria, preţurile sunt în multe cazuri cu aproape 50% mai jos ca în România. Explicaţia retailerului e una surprinzătoare.„Protagonistul” acestei strategii comericiale uşor bizare este cunoscutul lanţ internaţional de retail JYSK, brand sub care se  comercializează produse pentru casă şi grădină. Marca este prezentă (mai ales în malluri) în peste 51 de ţări din întreaga lume, dar mai ales din Europa, printre care se numără şi România, scrie adevarul.ro. 

- Reclama -

Spre exemplu, în magazinele din România ale companiei, un set de mobilier pentru terasă care poartă numele comercial „Glamsjberg” costă 9.999 lei, adică aproximativ cu 25-30% mai scump decât este preţul afişat pentru produsul similar, pe varianta online, de magazinele din ale ţări ale amintitului brand scandinav.

Mai ieftin este chiar şi în Olanda sau Belgia, două dintre ţările cu cele mai mari salarii la nivelul Uniunii Europene. În ambele, setul Glamsjberg se vinde la 1.500 de euro, echivalentul a 7.375 lei. În Bulgaria, produsul este şi mai accesibil: 2.750 de leva, adică 6.922.37 lei.

În acelaşi timp, un set pentru terasă Vonge pentru cinci persoane costă în România 5.499 lei, în timp ce la sud de Dunăre este comercializat cu 1.500 leva, echivalentul a 3775.93 lei. 

Şi tot în România se găsesc şi cele mai scumpe seturi pentru terasă Vonge pentru şase persoane.

Dacă la noi produsul se vinde cu 6.499 de lei, în magazinele JYSK din Danemarca, acelaşi set se vinde cu 6.500 de coroane daneze, adică 4.297 lei, iar la sud de Dunăre este comercializat cu 1.750 de leva, echivalentul a 3.775 lei.

Politica de preţuri a celor de la JYSK în România nu reprezintă neapărat o noutate. Recent, Afaceri News scria că retailerul practică în România cele mai mari preţuri din Europa şi a dat exemplul setului de masă Oddesund, care se vindea cu aproape 5.000 de lei. Potrivit sursei citate, acelaşi produs costa mult mai puţin în Belgia (750 de euro), în Cehia 18.500 de coroane (709 euro), în Ungaria 250.000 de forinţi (doar 691 euro), Grecia 650 de euro sau în Bulgaria 995 leva (doar 507 euro), mai puţin decât jumătate faţă de România (1.020 euro).  

Într-un răspuns formulat, compania a explicat că preţurile mai mari din România rezultă din chiriile mai scumpe, costurile de transport şi legislaţia privind promoţiile. 

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...