spot_img
16.1 C
București
luni, mai 20, 2024
AcasăAnalizeITALIA, POATE: Vestul Sălbatic s-a terminat pentru influenceri

ITALIA, POATE: Vestul Sălbatic s-a terminat pentru influenceri

-

Influencerii din Italia vor fi supuși în curând unor reguli mult mai stricte, relatează BBC. În viitor, influencerii cu peste un milion de urmăritori vor fi monitorizați de autoritatea media AGCOM. „Vestul sălbatic s-a terminat”, a declarat șeful AGCOM, Giacomo Lasorella, citat de La Repubblica. Ulterior, influencerii cu mai puțini urmăritori vor fi, de asemenea, monitorizați mai strict, scrie Gazeta Românească din Italia.

În viitor, influencerii cunoscuți vor trebui să eticheteze clar orice colaborare și propriile interese economice, în caz contrar ei ar putea fi sancționați cu amenzi mari, de până la 250.000 de euro. Legea este menită să protejeze în special tinerii, care sunt mai ușor de influențat de reclame. În cazul plasării de produse, de exemplu, influencerii vor trebui, pe viitor, să includă și un anunț corespunzător, așa cum se obișnuiește în mass-media.

- Advertisement -

Chiar recent, cea mai cunoscută influencer din Italia, Chiara Ferragni, care are aproape 30 de milioane de urmăritori pe Instagram, a fost amendată cu milioane de euro pentru că a făcut publicitate la un tort tradițional italian de Crăciun al producătorului Balocco.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img