spot_img
16.1 C
București
luni, mai 20, 2024
AcasăAnalizeÎși pregătește Kovesi culoarul spre Cotroceni?

Își pregătește Kovesi culoarul spre Cotroceni?

-

O știre fierbinte în presa europeană de ieri: procurorul șef european, Laura Kovesi, e gata să dea în judecată Comisia European pe motiv că nu dă suficienți bani EPPO, ceea ce afectează calitatea activității sale, transmite Inpolitics.

Pe 9 aprilie, Laura Codruța Kövesi, șefa EPPO, a făcut pasul neobișnuit de a lansa o așa-numită „procedură de soluționare amiabilă” cu Comisia. Acesta este ultimul pas legal înainte de litigii și, dacă nu se poate găsi un acord, lupta ar putea merge până la Tribunalul UE, scrie Politico. Procurorii se tem că nu vor putea să-și facă treaba în mod corespunzător dacă CE va duce la bun sfârșit planul de reducere a bugetului – o mișcare care a fost anunțată în februarie și a venit ca o surpriză, susține EPPO, conform Politico.

Demersul anti-C.E. al Laurei Kovesi e o mostră de curaj veritabil, pentru că a acționa conducerea UE în judecată e un act de maximă anvergură.
În egală măsură, însă, el ar putea reprezenta culoarul perfect de retragere a Laurei Kovesi din înaltul post, în cazul în care se decide să candideze la președinția României.
Refuzul C.E. de a susține financiar parchetul european e un pretext excelent pentru un gest de maximă onoare și demnitate al șefei instituției, care să îi confere o aură excepțională la nivel european. ”Mă sacrific ca să atrag atenția asupra unei situații inacceptabile!” ar suna mesajul spus sau nespus.
Și apoi, drum deschis spre Cotroceni. Dar totul numai după alegerile europarlamentare, unde Kovesi va vedea pe ce partide se va putea baza.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img