spot_img
0.5 C
București
luni, februarie 6, 2023
AcasăAnalizeItalia și Grecia nu îl vor recunoaşte pe Juan Guaido ca preşedinte...

Italia și Grecia nu îl vor recunoaşte pe Juan Guaido ca preşedinte al Venezuelei

-

Italia nu îl recunoaşte pe Juan Guaido ca preşedinte al Venezuelei, întrucât guvernul de la Roma se opune ingerinţei în afacerile interne ale oricărei ţări, a declarat joi subsecretarul de stat din MAE italian Manilo Di Stefano, citat de agenţia EFE.

- Reclama -

Italia şi Grecia au transmis joi după-amiază că nu îl vor recunoaşte pe liderul opoziţiei din Venezuela, Juan Guaido, drept preşedinte interimar, avertizând că trebuie evitat un război precum cel din Libia, în contextul în care alte ţări Uniunea Europeană au semnalat că ar putea urma exemplul SUA.

A man waves a Venezuelan flag during a demonstration by a group made up of mostly students in Caracas, Venezuela, on Monday, Feb. 17, 2014. Venezuela’s government said it will import $1 billion of food and medicine to guarantee supplies for four months as the opposition plans to march today to protest shortages and inflation. Photographer: Meridith Kohut/Bloomberg

”Italia nu îl recunoaşte pe Guaido pentru că suntem total împotrivă ca o ţară sau un grup de ţări să poată determina politica internă a unei ţări. Este vorba despre principiul neingerinţei şi este recunoscut de ONU”, a punctat responsabilul italian într-o declaraţie dată la postul de televiziune Tv2000.

El a explicat astfel abţinerea eurodeputaţilor italieni membri ai partidelor ce formează coaliţia de guvernare de la Roma, Liga şi Mişcarea 5 Stele (M5S), la votul rezoluţiei din Parlamentul European, prin care acest for l-a recunoscut joi pe opozantul Juan Guaido drept „preşedinte interimar legitim” al Venezuelei şi le-a cerut tuturor ţărilor UE să facă acelaşi lucru.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img