Israelienii nu vor avea voie să îşi părăsească cartierele începând de marţi ora 17:00 GMT şi până vineri la ora 05:00 GMT în perioada Paștelui evreiesc. Cetăţenilor nu li se va permite să îşi părăsească deloc locuinţele începând de miercuri

0
96

Premierul israelian în exerciţiu Benjamin Netanyahu a anunţat luni seară carantină totală pentru primele zile ale vacanţei de o săptămână a sărbătorii Paştelui evreiesc, care începe miercuri la apusul soarelui, informează dpa conform Agerpres.

Pentru a preveni repetarea creării unui focar masiv de coronavirus, aşa cum s-a întâmplat după sărbătoarea de Purim, la începutul lunii martie, israelienii nu vor avea voie să îşi părăsească cartierele începând de marţi ora 17:00 GMT şi până vineri la ora 05:00 GMT.

Cetăţenilor nu li se va permite să îşi părăsească deloc locuinţele începând de miercuri, ora 16:00 GMT, în ajunul sărbătorii celebrată, în mod obişnuit, printr-o cină în familie, şi până a doua zi la ora 05:00 GMT.

„Suntem într-o săptămână fatidică. Există cu siguranţă o tendinţă de îmbunătăţire”, a afirmat Netanyahu într-o conferinţă de presă televizată. Dar oricine crede că putem încheia (carantina) spunând ‘Bam!’ şi gata s-a terminat, greşeşte profund.

„Pesahul NU VA fi Purim”, a subliniat premierul, folosind cuvântul ebraic pentru Paşte.

Unităţi de poliţie vor fi desfăşurate în toată ţara pentru a asigura respectarea deciziei.