120 de români, blocați de 2 zile pe aeroportul din Viena. MAE: Este necesar să identificaţi o variantă de transport în vederea repatrierii în România

0
111

120 de români au rămas blocați, de duminică, în Viena, după ce le-a fost anulat zborul. Autoritățile le spun să se descurce. Românii sunt blocați în Viena, în așteptarea unor soluții de transport care să le permită să se întoarcă acasă. Un zbor care ar fi trebuit să aibă 120 de cetățeni români la bord, veniți din toate colțurile lumii, a fost anulat duminică, scrie Ziarul Românesc din Viena.

În timp ce oamenii așteaptă răspunsuri de la autoritățile române, acestea din urmă dau din colț în colț, se încurcă în hârtii și ștampile, apoi le cer tot românilor să găsească soluții. Ciprian Cârnu și prietenii lui au ajuns din Peru la Viena în data de 28 martie. De atunci încearcă, fără succes, să ajungă acasă, în România.

”Am reușit într-un final să ajungem din Peru în Viena, cu un zbor organizat de guvernul austriac, însă de la Viena până în România se pare că drumul este mai anevoios. De la Ambasada României în Viena, primele răspunsuri au fost că trebuie să ne descurcăm, că ei nu ne pot ajuta”, a declarat, pentru Libertatea, Ciprian Cârnu.

Au primit inclusiv un email de la oficialii Ministerului de Externe, în care li se spune să… se descurce. Așa, pe un ton amabil. Iată răspunsul oficialilor MAE către românii blocați în Viena: ”Stimata Doamnă/Domn, Conform solicitării dumneavoastră, avem plăcerea să vă comunicăm următoarele informații: Bună ziua, Aşa după cum aţi fost informat telefonic, este necesar să identificaţi o variantă de transport, în vederea repatrierii în România. Vă recomandăm să luaţi legătura cu reprezentantul Tarom din Viena. Cu stimă, Secţia Consulară Viena Vă mulțumim că ați contactat Centrul de Contact și Suport al Ministerului Afacerilor Externe”, se arată în răspunsul oficial al MAE.