spot_img
22.4 C
București
sâmbătă, mai 25, 2024
AcasăExterneIranul vrea ca împreună cu Rusia să izoleze SUA și să controleze...

Iranul vrea ca împreună cu Rusia să izoleze SUA și să controleze Orientul Mijlociu

-

Liderul suprem al Iranului, Ayatollahul Ali Khamenei, a declarat miercuri, în cursul unei întrevederi cu președintele rus Vladimir Putin, că Teheranul și Moscova trebuie să-și accelereze cooperarea pentru a izola Statele Unite și a restabili pacea în Orientul Mijlociu, a anunțat televiziunea de stat iraniană, relatează Reuters.

- Advertisement -

”O soluționare totală a crizei din Siria necesită o cooperare puternică între Iran și Rusia. Cooperarea noastră poate izola America. Această cooperare va reface stabilitatea în regiune”, a declarat Khamenei în cursul unei întrevederi cu Putin, aflat în vizită la Teheran, a adăugat televiziunea de stat iraniană.

- Advertisement -

Potrivit ministrului de externe adjunct iranian Ebrahim Rahimpur, vizita lui Putin include discuții în legătură cu cooperarea Iranului cu Rusia în conflictul din Siria. Ambele state sprijină guvernul lui Bashar al-Assad și luptă împreună împotriva grupării teroriste Statul Islamic. Iranul și Rusia susțin organizarea de noi alegeri în Siria, dar cu participarea lui Assad.

Președintele iranian Hassan Rohani așteaptă o aprobare clară a lui Putin pentru acordul nuclear încheiat în 2015, care obligă Iranul să-și reducă programul nuclear în schimbul ridicării sancțiunilor internaționale.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img