spot_img
9.2 C
București
luni, februarie 26, 2024
AcasăAnalizeIranul și Rusia mută cu gazele în Pakistan și Oman plus 40...

Iranul și Rusia mută cu gazele în Pakistan și Oman plus 40 de miliarde de dolari investiții în minele iraniene

-

Iranul intenționează să implementeze un proiect de export de gaze către Oman și Pakistan împreună cu Rusia, a declarat miercuri ministrul petrolului iranian Javad Owji.

„Având în vedere negocierile cu corporația de stat rusă Gazprom și memorandumul încheiat cu aceasta, s-a decis <…> să implementeze împreună [cu Rusia] un proiect de furnizare de gaze către Oman și Pakistan”, a spus el, citat de agenția Tasnim. .

- Advertisement -

Potrivit ministrului, „sunt în desfășurare negocieri cu partea rusă privind dezvoltarea zăcămintelor petroliere, implementarea proiectelor de gaze lichefiate, schimbul de aprovizionare cu gaze și produse petroliere, vânzarea în comun a exporturilor de țiței și gaze”.

„Sunt sigur că, datorită voinței și capacităților Iranului și Rusiei, care sunt giganții energetici ai lumii, vom putea face multe în beneficiul țărilor noastre”, a adăugat el.

- Advertisement -

Pe 19 iulie, Compania Națională a Petrolului Iranian (NIOC) și Gazprom au semnat un memorandum privind cooperarea strategică la Teheran. Acordul implică investiții în sectorul minier iranian în valoare totală de aproximativ 40 de miliarde de dolari.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img