spot_img
2.1 C
București
duminică, decembrie 4, 2022
Acasă#FreeIranIranul nemulțumit că Germania, Franţa şi Marea Britanie fac prea puțin pentru...

Iranul nemulțumit că Germania, Franţa şi Marea Britanie fac prea puțin pentru salvarea acordului nuclear

-

Iranul este nemulţumit de eforturile arătate până acum de Germania, Franţa şi Marea Britanie pentru a salva acordul nuclear din 2015, acuzând acest trio al UE că adoptă mai mult poziţii politice decât măsuri practice, relatează dpa și agerpres.

- Reclama -

„Până acum, europenii nu au făcut decât să discute poziţii politice, în loc să ia măsuri practice”, a spus duminică şeful diplomaţiei iraniene, Mohammad Javad Zarif.

El a mai afirmat că dacă acordul este cu adevărat un important pact de securitate pentru Uniunea Europeană, atunci aceasta ar trebui să fie pregătită să accepte costurile, a declarat Zarif pentru agenţia de presă YJC.

Iranul a acordat Uniunii Europene un termen de câteva luni pentru a rezolva lucrurile, înainte ca Teheranul să decidă cum va acţiona în privinţa acestui acord.

Dacă Iranul va rămâne sau nu în acest acord nuclear, în ciuda faptului că SUA s-au retras şi au impus noi sancţiuni, va fi decis înaintea celei de-a doua serii de represalii americane care va începe în noiembrie.

Ţările care sunt în continuare semnatare ale acordului – acest trio din UE, plus China şi Rusia – trebuie să stabilească până atunci cum vor putea asigura că unele aspecte ale acordului, în special cele financiare, vor putea fi garantate fără SUA.

spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img