spot_img
13.7 C
București
duminică, mai 26, 2024
AcasăAnalizeIranul a avertizat America: Dacă interveniți in conflictul cu Israelul vom ataca...

Iranul a avertizat America: Dacă interveniți in conflictul cu Israelul vom ataca forțele americane din regiune

-

Teheranul a transmis Washingtonului un mesaj că, dacă va interveni în conflictul dintre Israel și Iran, forțele americane din regiune vor fi atacate, relatează portalul Axios, citând trei surse americane.

„Iranul a transmis administrației președintele SUA Joe Biden un mesaj prin mai multe țări arabe la începutul acestei săptămâni: dacă Statele Unite intervin în luptele dintre Israel și Iran, forțele americane din regiune vor fi atacate”, se spune în publicație.

- Advertisement -

După cum a raportat CBS News vineri, Washingtonul se așteaptă ca un atac iranian împotriva Israelului să aibă loc pe 12 aprilie. Surse spun că Teheranul ar putea folosi peste 100 de drone și zeci de rachete împotriva țintelor militare. Pe fundalul unei posibile escalade, Statele Unite asigură Israelului în toate modurile posibile că își vor sprijini aliații în contracararea oricăror amenințări emanate de Iran și sateliții săi.

În seara zilei de 1 aprilie, Forțele Aeriene Israeliene au atacat clădirea Consulatului General al Iranului din capitala Siriei Damasc. Printre altele, reședința Ambasadorului Republicii Islamice, Hossein Akbari, a fost atacată, dar acesta nu a fost rănit. Potrivit unui comunicat al ministerului sirian al apărării, clădirea consulatului a fost complet distrusă de atacul cu rachete.

- Advertisement -

Potrivit Corpului Gărzii Revoluționare Islamice din Iran (unități de elită ale forțelor armate), atacul forțelor aeriene israeliene a ucis șapte ofițeri IRGC, inclusiv doi consilieri generali de rang înalt: Mohammad Reza Zahedi, comandantul Forței Quds din Siria și Liban, de asemenea ca adjunctul său, generalul de brigadă Mohammad Hadi Haji Rahimi.Teheranul a declarat că își rezervă dreptul de a răspunde la atacul aerian israelian asupra Consulatului General din Damasc, precum și de a determina exact cum să „pedepsească agresorul”.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img