Irakianul care fabrica arme lângă Timișoara lăsat liber de procurori

0
182

Mandatul de reţinere, pentru 24 de ore, emis pe numele bărbatului care avea un atelier clandestin de produs arme semiautomate, a expirat. Irakianul, în vârstă de 46 de ani, a fost lăsat să plece acasă, fara ca împotriva lui să fie luată vreo măsură judiciară.Decizia ca bărbatul să fie cercetat în stare de libertate îi aparţine procurorului de caz, care nici măcar nu a propus vreo măsură judiciară împotriva irakianului, scrie Sursa de Vest.

La percheziții u fost descoperite atât mitraliere de serie, cât şi mitraliere pe care irakianul le producea, dar şi muniţie de război şi echipamente cu ajutorul cărora fabrica armele semiautomate.

“Au fost indisponibilizate două arme letale de asalt, automate, cu destinație militară susceptibile a proveni din contrabandă, 11 arme cu caracteristicile armelor letale, componente de armă, muniție cu capsa percutată – 20 de bucăți, componente confecționate pentru dispozitive explozive, 64 de încărcătoare, circuite electronice, 3 laptopuri, o imprimantă, o unitate PC, 3 hardware externe și 15 imprimante 3D”, transmite IPJ Timiş.