spot_img
23.2 C
București
luni, mai 29, 2023
AcasăDezvaluiriIPOTEZĂ BOMBĂ ÎN CAZUL OPRESCU: De ce au scos procurorii și SRI...

IPOTEZĂ BOMBĂ ÎN CAZUL OPRESCU: De ce au scos procurorii și SRI parchetul din vila primarului arestat?

-

Unul din avocații lui Sorin Oprescu a declarat că s-au făcut percheziții masive la locuința din comuna Ciolpani, județul Ilfov, unde locuiește Sorin Oprescu, primarul arestat al Capitalei. Acesta a precizat că s-ar fi scos inclusiv parchetul din reședință.

- Reclama -

Informația transmisă de avocat a fost pusă în legătură de unele surse contactate de FLUX 24 cu o declarație făcută de Sorin Oprescu în 2008.

Astfel, potrivit surselor citate,  Primarul arestat al Capitalei ar fi deținut în resedința sa  dosare compromițătoare despre mai mulți lideri importanți ai României, foști sau actuali.

„Ma suparasera ai mei. N-am sa spun cine. De ce? Pentru ca faceau comert cu mine. De ce? ‘Cred ca in turul doi ar fi foarte important sa faci rost de dosarul lui Basescu de la Constanta’. Un tip, asa, supermalitios, imi spune: ‘eu as putea face rost de dosarul lui, dar te costa, atentie, 130.000 de dolari’. Am bagat mana in servieta si am spus: ‘care dosar, asta’? El: ‘asta e, ha, ha, ha’. Stia si Basescu. Nu l-am folosit niciodata”, sustinea Oprescu, conform ziare.com în 26 mai 2008.

Mai apoi a refuzat să detalieze această declarație.

Într-un interviu pentru Evenimentul Zilei, Oprescu a declarat: „Tata a fost ofiter de informatii. Mama a lucrat in Ministerul de Externe din 1959 (…) Copiii de ofiteri de securitate, in special de informatii sau de contrainformatii, nici unul, printr-o lege a lor interioara, nu erau ‘ciupiti’, nici macar intrebati”.

Traian Băsescu nu a negat că ar fi dat informații organelor de Securitate în calitate de comandant de navă și, mai apoi, ca reprezentant NAVROM la Anvers, conform obligațiilor impuse cetățenilor români care lucrau în străinătate, dar că nu a făcut acest lucru în calitate de colaborator.

CNSAS nu a formulat nici o acuzație oficială la adresa lui Traian Băsescu privind colaborarea cu Securitatea.

Sursele citate de FLUX 24 indică că în resedința lui Sorin Oprescu s-ar fi aflat mai multe dosare despre mai mulți lideri politici și așa s-ar explica excesul de zel cu scoaterea parchetului. Nu se știe până acum ce au descoperit procurorii și SRI. Și nici dacă eventualele descoperiri au legătură cu speța în care e cercetat primarul Oprescu,

 

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img