spot_img
29.3 C
București
joi, august 18, 2022
AcasăAnalizeIon Iliescu îngroapă scandalul fraudării alegerilor din 2009: Geoană a pierdut

Ion Iliescu îngroapă scandalul fraudării alegerilor din 2009: Geoană a pierdut

-

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, reacţionează pe blog la ancheta anunţată de liderii PSD-ALDE privind alegerile prezidenţiale din 2009, negând că ar fi în vreun fel responsabil de eşecul lui Mircea Geoană, şi afirmă că PSD s-a mobilizat „exemplar”, dar fostul candidat social-democrat a pierdut în diaspora.

- Reclama -

„Din motive asupra cărora nu vreau să speculez, a revenit în dezbaterea publică o temă veche de opt ani: corectitudinea alegerilor prezidenţiale din 2009. Spre surprinderea mea, şi în totală neconcordanţă cu realitatea, aceea de atunci, la care se adaugă amănunte necunoscute în epocă, Cosmin Guşă, patronul neconsolat al unei televiziuni suferinde, îmi atribuie mie eşecul candidatului PSD, Mircea Geoană. Afirmaţiile sale constituie o minciună, pe care nu mă sfiesc s-o consider ordinară”, scrie fostul preşedinte pe blog.

El consideră că „faptele îi contrazic minciunile”, pentru că Geoană a câştigat alegerile „în ţară”, iar doar votul din străinătate a schimbat rezultatul final, nefiind o problemă a pSD. „PSD s-a mobilizat exemplar, nu, cum afirmă Cosmin Guşă, nu s-a implicat, la sugestia mea. Da, am avut un diferend cu Mircea Geoană, la începutul lui 2005. Dar eu am o responsabilitate faţă de partid, în primul rând. Am trecut peste acel moment din 2005, deloc plăcut, şi am susţinut candidatura sa”, spune Iliescu.

Fostul preşedinte mai afirmă că, dacă în 2009 ar fi avut „ceva de obiectat” la candidatura lui Geoană, ar fi spus acest lucru public la vremea respectivă.”Cei care folosesc astfel de minciuni rudimentare o fac pentru a abate atenţia de la responsabilităţile lor şi faţă de situaţia din PSD, în epocă, şi faţă de eşecul lui Mircea Geoană în alegeri. Întotdeauna alţii sunt vinovaţi; ei sunt perfecţi şi imaculaţi”, mai afirmă preşedintele de onoare al PSD.

Liviu Dragnea a anunţat, miercuri, la Antena 3, că intenţionează să preia conducerea comisiei parlamentare de anchetă privind implicarea unor instituţii în desfăşurarea alegerilor prezidenţiale din 2009, urmând să verifice dacă preşedintele Camerei Deputaţilor poate prelua preşedinţia unei comisii de anchetă.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Sfârșitul șefei radioteleviziunii publice germane în șampanie și contracte dubioase de...

0
Pentru prima dată în mai bine de 70 de ani, un director al radioteleviziunii publice îşi încheie mandatul înainte de termen. Un scandal preocupă...