spot_img
24.6 C
București
luni, iulie 4, 2022
AcasăAnalizeIohannis și CSM

Iohannis și CSM

-

de Silvia Uscov, avocat

- Reclama -

O posibila soluție in legătura cu blocarea CSM prin interimatul dlui Președinte Bogdan Mateescu (mandat expirat la data de 06.01.2022) si, mai departe, a lipsei de cvorum ca forma de protest din partea unor membri CSM?Art. 80 Alin. 2 ultima teza din Constituție, Președintele României este mediator între stat si societate. Una dintre puterile in stat este autoritatea judecătorească, iar CSM este garantul independentei Justitiei (art. 133 Alin. 1 Constituție).

Prin blocarea CSM este afectată însăși funcția de garant al independentei justitiei, cu consecinte la nivelul societății. Intervenția Președintelui României ar putea sa se manifeste intr-un dialog cu membrii CSM, iar, in lipsa unei soluționări amiabile a acestei situații, prin sesizarea CCR cu un conflict juridic de natura constituțională.

Poate așa înțeleg si judecătorii importanta CCR si nu își mai doresc restrângerea competentelor acesteia pana la dispariție.

P.S. Și în situația respingerii, importante sunt considerentele.

- Advertisment -

Must Read

Romina Power a povestit cum l-a drogat pe Regele Iordaniei

0
Vineri după amiază, pe postul Rai 1 a fost difuzată ultima ediţie din acest sezon a emisiunii „Oggi è un altro giorno”, condusă de...