spot_img
9.2 C
București
luni, februarie 26, 2024
AcasăBasarabiaIohannis, în februarie la Chișinău

Iohannis, în februarie la Chișinău

-

Președintele Klaus Iohannis va efectua prima sa vizită oficială la Chișinău în perioada 24 – 25 februarie, anunță presa din Republica Moldova, scrie Info prut.
Biroul de presă de la Cotroceni, contactat de InfoPrut, nu a putut să confirme sau să infirme informațiile referitoare la perioada în care se va desfășura vizita.
Ana Taban, șefa biroul de presă al MAE de la Chișinău, a declarat că ministerul a fost informat în legătură cu vizita de la sfârșitul lunii februarie de ambasadorul Republicii Moldova la București, Iurie Reniță, care a avut o întrevedere cu Iohannis în 4 februarie.Contactat de IPN, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Republicii Moldova, Vlad Ţurcanu, a spus că Nicolae Timofti a avut o convorbire cu omologul său român, însă nu a fost stabilită o dată exactă a vizitei la Chişinău.Inițial, președintele Iohannis trebuia să meargă peste Prut în perioada 22 – 23 ianuarie, însă vizita a fost amânată, în urma unei convorbiri între președinții români, până la formarea guvernului. ”Nu mi s-a părut potrivit să fac o vizită de stat în perioada negocierilor partidelor pentru formarea Guvernului”, a spus Iohannis despre amânarea vizitei.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img