spot_img
7.8 C
București
joi, martie 30, 2023
AcasăAnalizeIohannis îl sfidează pe Macron

Iohannis îl sfidează pe Macron

-

Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul de decorare a lui Michel Barnier, negociatorul șef al Uniunii Europene pentru Brexit. Decorarea vine în momentul în care Barnier se pregătește să-și anunțe candidatura la președinția Franței la alegerile de anul viitor împotriva lui Emmanuel Macron.

- Reclama -

Negociatorul Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, a declarat marți că înființează o facțiune politică sub numele de „Patriot și european”, alimentând zvonurile conform cărora el s-ar putea prezenta la alegerile prezidențiale de anul viitor, transmite RFI.

Euractiv remarcă faptul că o posibilă ofertă a lui Barnier, fost ministru francez de externe, acum în vârstă de 70 de ani, este urmărită îndeaproape de tabăra lui Macron, întrucât ar putea canibaliza  electoratul pro-european și de centru-dreapta pe care îl vizează președintele.

Potrivit France Info, se așteaptă ca Barnier să își prezinte propunerile la sfârșitul lunii aprilie, când va publica o carte bazată pe un jurnal de patru ani al negocierilor Brexit. El va furniza lecții despre ce s-a întâmplat și ce se poate întâmpla din nou, despre populism și pericolele sale.

L’Opinion notează că negociatorul-șef al Uniunii Europene pentru Brexit își va finaliza misiunea la sfârșitul lunii februarie și își pregătește deja revenirea la jocul politic francez.

”El urmărește îndeaproape alegerile prezidențiale din 2022. Patriot și european: aceștia vor fi cei doi piloni care îl vor defini. Această reflecție ideologică își propune să arate că putem reconcilia identitatea națională și respectul față de națiuni cu proiectul european”

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img