spot_img
21.4 C
București
miercuri, august 10, 2022
AcasămediuIohannis, gest în premieră în România

Iohannis, gest în premieră în România

-

Președintele Klaus Iohannis și soția acestuia, Carmen Iohannis, vor participa, miercuri, la dineul oficial care va avea loc la Castelul Peleș din Sinaia cu ocazia zilei de naștere a principesei Margareta, acesta fiind primul președinte în funcție din istoria României care participă la un eveniment oficial la Castelul Peleș, alături de familia regală.

- Reclama -

Potrivit unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale, evenimentul va avea loc la ora 19,00, în Sufrageria de Stat a Castelului Peleș, la dineu urmând să ia parte și reprezentanți ai autorităților publice din România și din Republica Moldova, personalități ale vieții culturale, diplomatice, sportive și reprezentanți ai clerului și societății civile, transmite Agerpres.

Conform sursei citate, cu ocazia acestui dineu se marchează și o premieră, în condițiile în care Klaus Iohannis este primul președinte în funcție din istoria României care participă la un eveniment oficial la Castelul Peleș, alături de familia regală.

De altfel, Iohannis a fost și primul președinte care a avut o întâlnire cu familia regală înainte de învestirea în funcție.

Castelul Peleș găzduiește, în această perioadă, o serie de evenimente cu ocazia zilei de naștere a principesei moștenitoare Margareta.

Astfel, principele Radu a înmânat, marți, distincția Înaltul Patronaj al Majestății Sale Regelui Mihai I federațiilor române de rugby și oină, iar principesa Margareta a conferit, în numele regelui Mihai, calitatea de Furnizor al Casei Regale a României unor companii comerciale din țara noastră.

De asemenea, miercuri, înaintea dineului oficial, principesa va decora o serie de personalități marcante ale vieții publice și o serie de instituții culturale și de învățământ din România și din Republica Moldova, ceremonia urmând să aibă loc în Holul de Onoare.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Rețeaua sexuală Epstein, un paravan CIA și/sau Mossad?

0
Podcasterul american Joe Rogan a sugerat, în cadrul emisiunii sale „The Joe Rogan Experience”, că miliardul american Jeffrey Epstein, condamnat pentru abuzuri sexuale, ar...