AcasăAnalizeCristoiu, noi acuzații grave la adresa binomului SRI-DNA

Cristoiu, noi acuzații grave la adresa binomului SRI-DNA

-

Într-un editorial publicat marți seară pe siteul cotidianului Evenimentul Zilei, jurnalistul Ion Cristoiu aduce noi acuzații binonimului SRI-DNA.

Claudiu Florică şi Dinu Pescariu, cei care au iniţiat şi condus Grupul Infracțional din Afacerea Microsoft, au fost scutiți de orice acuzație în Dosarul Microsoft. Îmbogățiți ca urmare a uneia dintre cele mai păgubitoare afaceri de corupție pentru Statul român, cei doi își pot vedea liniștiți de treabă. Care treabă nu poate fi altceva decît cheltuirea banilor obținuți din Afacerea Microsoft.De ce au fost iertați de orice acuzație cei doi, deși Codul Penal vorbește doar de reducerea pedepsei? E o întrebare pe care și-o pun mulți români, care văd cum doi gușteri ai tranziției se scaldă mai departe în lux, deși locul lor era la pușcărie. Răspunsul trimite la ceea ce au făcut cei doi.La ordinul Binomului SRI-DNA, cei doi au dat fuga la DNA pentru a denunța procurorilor pe politicienii cărora Binomul le-a pus gînd rău. Desigur, ei au denunțat-o direct pe Elena Udrea.Indirect, ei au denunțat pe cel căruia Binomul i-a pus gînd rău: Traian Băsescu,

afirmă Cristoiu.

Jurnalistul mai spune:

Prezent la sindrofia de la SRI, Imperatorul Klaus Iohannis a citit cu scrîșneli, de pe o hîrtiuță, discursul pe care i l-au vîrît sub nas, să-l țină, Ștabii de la SRI. Fiind vorba de un discurs făcut exact de cei cărora li se adresa Președintele, se înțelege că el lăuda SRI, pentru că nu s-a implicat și nu se implică în jocuri politice interne. Tocmai cînd el citea năstrușnicia asta, Binomul SRI-DNA îi ierta pe cei doi inițiatori ai Afacerii Microsoft de orice acuzație, pentru că au fost băieți de treabă și au denunțat pe cine trebuia.Politicieni pe care Binomul SRI-DNA s-a gîndit să-i scoată din viața politică sub semnul ambiției deja mărturisite de a  schimba întreaga clasă politică.Cum adică? Asta nu-i implicare în viața politică a țării? Asta-i treaba Binomului SRI-DNA, să schimbe clasa politică apelînd la mijloacele staliniste ale denunțătorului premiat, pentru că scrie ceea ce-i spun procurorii?În această Operațiune paranoică,  punerea la îndoială a celor zece ani de mandat ai lui Traian Băsescu joacă un rol crucial.

Ion Cristoiu sugerează că ar fi avut loc o trădare:

Vine tulburele an electoral 2014. Copiii lui Traian Băsescu, știind că Tatăl va muri politic, pornesc în căutarea unui nou Tată politic. Elena Udrea, Horia Georgescu, Alina Bica optează pentru Victor Ponta. Florian Coldea, Codruța Kovesi, Livia Stanciu – șefa ÎCCJ – optează pentru Klaus Iohannis. Ca urmare a Operațiunii Miracolul din 16 noiembrie 2015, Klaus Iohannis iese învingător. Ca și Florian Coldea, ca și Elena Udrea, ca și George Maior, ca și Horia Georgescu, ca și Marcel Opriș, Codruța Kovesi a fost un stîlp al regimului Traian Băsescu.Dată fiind această realitate istorică indubitabilă, Codruța Kovesi avea două opțiuni:

1. Considerarea Regimului al cărei stîlp a fost drept unul pozitiv.

2. Considerarea Regimului drept unul negativ.

Codruța Kovesi a optat pentru cea de-a doua variantă. Drept urmare, Binomul SRI-DNA a declanșat o campanie fără precedent de arestări, deschideri de dosare, dezvăluiri din presa subordonată mai departe, menită a dovedi că Regimul Traian Băsescu a fost un regim mafiot, unul dintre cele mai negre din istoria patriei.

Concluzia lui Cristoiu:

Din 2004 şi pînă în 2014, Traian Băsescu a beneficiat de sprijinul necondiţionat, vecin cu linguşirea, din partea celor pe care i-am poreclit deontologii din presă. Acum, asemenea Codruței Kovesi, aceștia vor să se extragă din Regimul Băsescu, vor să ne convingă că ei au luptat din interior împotriva Regimului. Ca și în cazul Codruței Kovesi, șmecheria asta mi se pare o nerușinare. Eu, de exemplu, continui să cred că Regimul Băsecu n-a fost un regim mafiot sau cel puțin că Traian Băsescu nu e părtaș la Mafia despre care se vorbește. De pe aceste poziții, privesc cu suspiciune Operațiune mîrșavă prin care alde Codruța Kovesi, în loc să-și dea demisia din fruntea DNA (dacă Regimul pe care l-a slujit a fost mafiot), se dă acum drept eroina de la Jii a luptei împotriva corupției din regimul Traian Băsescu.

- Advertisment -

Must Read

Soțul lui Merkel: Nemții sunt leneși

0
Joachim Sauer, soţul cancelarului german Angela Merkel, a renunţat marţi la stilul rezervat care a marcat de obicei declaraţiile sale publice şi a deplâns...