spot_img
9 C
București
joi, februarie 29, 2024
AcasăBasarabiaIohannis despre incidentele de la mitingul unionist: Ca un observator extern trebuie...

Iohannis despre incidentele de la mitingul unionist: Ca un observator extern trebuie să recunosc că manifestanții au exagerat un pic

-

Ca un observator extern, trebuie să recunosc că manifestanții au exagerat un pic. Nu știu dacă putem să spunem că au provocat jandarmii, dar manifestarea avut anumite accente care nu trebuiau să fie acolo, iar jandarmii chiar un pic nervoși cred că au fost și așa se explică evoluția de acolo. În rest, manifestarea a avut loc”, a declarat președintele Klaus Iohannis despre mitingul unionist de sâmbătă soldat cu incidente.

Despre proiectul unificării pot să spun că este un proiect de mare greutate și de-o parte și de cealaltă a Prutului. Cred că astfel de manifestări atrag atenția, dar sunt sceptic în ce privește utilitatea acestor manifestări în demersul efectiv de unificare”, a precizat șeful statului.

- Advertisement -

Bineînțeles că politicieni de-ai noștri au sărit imediat, mulți au avut diferite păreri, mulți au fost într-o notă populist-electoralistă, ceea ce este păcat. Acest deziderat nu poate fi atins decât printr-o abordare foarte serioasă, de lungă durată, fiindcă nu putem să ne imaginăm că se va întâmpla peste un an sau doi, trebuiesă fie îndeplinite anumite condiții internaționale pentru a face posibil acest demers”, a mai spus președintele.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img