spot_img
32 C
București
joi, iulie 18, 2024
AcasăDezvaluiriIohannis bate TOBA la Interne: Cheia unui interviu

Iohannis bate TOBA la Interne: Cheia unui interviu

-

Jurnalistul Ion Cristoiu prezintă sâmbătă seară pe blogul său un pasaj dintr-un interviu acordat recent la TVR de președintele Klaus Iohannis care ar confirma că este cel care îl protejează pe ministrul de interne, Petre Tobă.

- Reclama -

Cristoiu explică prin acest pasaj faptul că premierul Dacian Cioloș acoperă plagiatul actualului ministru de interne Petre Tobă.

- Advertisement -

Răspunsul ni-l dă acest dialog incredibil dintre Ramona Avramescu și Klaus Iohannis în cadrul interviului de la TVR din seara de 16 noiembrie 2015:
„Realizator: Aţi menţionat Ministerul de Interne, un minister esenţial în organizarea alegerilor de anul viitor. Nominalizarea domnului Cioloş aici este domnul Petre Tobă, un alt nume care e discutat public, pentru că e un om din sistem, perceput de multă lume drept un apropiat al domnului Oprea, care l-a promovat în minister, în condiţiile în care opinia publică a cerut ume noi, domnule preşedinte. Credeţi că domnul Petre Tobă este o nominalizare..
Klaus Iohannis: Da, cred că este o alegere bună. Aceleaşi argumente pe care le-am adus şi la întrebarea dumneavoastră anterioară: este un specialist, este din sistem, este în sistem şi prezintă toate garanţiile care se pot cere de la cineva care vine din sistem, că este echidistant politic. Ori chiar la Interne această chestiune, acum, cu un guvern de tehnocraţi, este evident foarte importantă,
Realizator: Din sistem nu înseamnă şi că a fost acolo, la vârful Ministerului de Interne, într-o perioadă care a fost marcată de nişte scandaluri publice, cel privind escortele Poliţiei Rutiere, sunt mai mulţi poliţişti acuzaţi de corupţie…
Klaus Iohannis: Nu mi s-a părut şi nu cunosc niciun caz unde domnul Tobă a fost implicat sau acuzat de un fel de implicare, altminteri probabil nu ar fi fost propus.
Realizator:
Numele său apare în dosarul de corupţie al lui Adrian Duicu.
Klaus Iohannis:
Acum, sigur, se pot face legături, dacă se doreşte, cu tot felul de lucruri, însă nu am avut niciun semnal că ar fi implicat în vreun fel de demers, hai să zicem, discutabil, cum nici primul ministru nu mi-a sesizat vreo problemă atunci când l-a propus pe domnul Tobă. ”

COMENTARIUL LUI CRISTOIU:

Din cîte se vede, Klaus Iohannis se remarcă aici, în acest dialog, drept un avocat desăvîrșit al lui Petre Tobă.
Ramona Avramescu aduce în discuție toate faptele publice știute despre Petre Tobă și care-l fac incompatibil cu funcția de ministru de Interne într-un Guvern considerat ca întruchiparea Integrității exemplare.
Klaus Iohannis nu se îndoiește o clipă că Petre Tobă este o alegere bună.
Nu de alta, dar Petre Tobă a fost alegerea sa!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img