spot_img
14.5 C
București
vineri, februarie 23, 2024
AcasăAnalizeIohannis anunță că după Declarația de la Roma va fi un impact...

Iohannis anunță că după Declarația de la Roma va fi un impact economic pozitiv pentru România

-

Președintele Klaus Iohannis a declarat, duminică după-amiază, în întâlnirea cu studenții și profesorii români de la Roma, că impactul economic pentru România, din punct de vedere al finanțărilor europene, va fi în linii mari „cu certitudine unul pozitiv”, în urma Declarației de la Roma.

„În acest moment, îmi este greu să cred că poate fi cuantificat acest impact, dar grosso modo aș spune că impactul va fi cu certitudine unul pozitiv față de alte variante de declarație și altă abordare care ar fi fost eventual posibile. Să știți că în timpul negocierilor apar tot felul de poziții. Și s-a vehiculat la un moment dat că dacă nu se ajunge la un text agreat de toată lumea, va fi dată o declarație fără să fie semnată și care va conține chestiuni care, poate, ar fi pus România în inferioritate”, a afirmat Iohannis, întrebat fiind care va fi impactul economic pentru România în urma Declarației de la Roma din punct de vedere al finanțărilor europene.

- Advertisement -

La finalul evenimentului, președintele României a oferit „un cadou” gazdelor reuniunii, respectiv un exemplar al Declarației de la Roma, purtând și semnătura sa.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img