spot_img
11 C
București
duminică, septembrie 25, 2022
AcasăExterneDreapta a câștigat alegerile din Bulgaria

Dreapta a câștigat alegerile din Bulgaria

-

Partidul de dreapta GERB condus de Boiko Borisov ar fi câștigat alegerile anticipate din Bulgaria cu circa 32,2 la sută față de 28, 4 % cât au obținut socialiștii, indică un exit poll difuzat de Novinite și televiziunea bulgară.

- Reclama -

În Parlament au mai intrat 2 sau 3  forțe politice, datele sunt contradictorii la ora transmiterii știrii.

Alianța naționalistă ar fi obținut circa 9 la sută, iar partidul etnicilor turci (anti Erdogan) circa 8%. Partidul turc pro Erdogan nu a obținut decât circa 0,2%.

Naţionaliştii bulgari de la ”Patrioţii Uniţi” au obţinut 8,8%-9,5% din voturi, iar alianţa va deveni a treia formaţiune ca putere din Parlamentul Bulgariei.

Aproximativ 6,8 milioane de bulgari au avut drept să voteze duminică în alegerile anticipate, organizate la patru luni de la demisia premierului Boiko Borisov.

Cele două exitpolluri dau rezultate puțin  diferite.

Cetăţenii pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei (GERB) au obţinut între 32,2% şi 32,8% din voturile exprimate în alegerile anticipate, prin comparaţie cu cele 28% până la 28,4% din sufragii strânse de către Partidul Socialist, potrivit primelor exit-poll0uri realizate de Alpha Research şi Gallup International Balkan (GIB), transmite Reuters.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Campanie în Germania: „Dușurile reci economisesc până la 400 de euro...

0
„Dușurile reci economisesc până la 400 de euro pe an – și, de asemenea, te ajută să slăbești” – presa din Germania abundă de...