AcasăExterneDreapta a câștigat alegerile din Bulgaria

Dreapta a câștigat alegerile din Bulgaria

-

Partidul de dreapta GERB condus de Boiko Borisov ar fi câștigat alegerile anticipate din Bulgaria cu circa 32,2 la sută față de 28, 4 % cât au obținut socialiștii, indică un exit poll difuzat de Novinite și televiziunea bulgară.

În Parlament au mai intrat 2 sau 3  forțe politice, datele sunt contradictorii la ora transmiterii știrii.

Alianța naționalistă ar fi obținut circa 9 la sută, iar partidul etnicilor turci (anti Erdogan) circa 8%. Partidul turc pro Erdogan nu a obținut decât circa 0,2%.

Naţionaliştii bulgari de la ”Patrioţii Uniţi” au obţinut 8,8%-9,5% din voturi, iar alianţa va deveni a treia formaţiune ca putere din Parlamentul Bulgariei.

Aproximativ 6,8 milioane de bulgari au avut drept să voteze duminică în alegerile anticipate, organizate la patru luni de la demisia premierului Boiko Borisov.

Cele două exitpolluri dau rezultate puțin  diferite.

Cetăţenii pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei (GERB) au obţinut între 32,2% şi 32,8% din voturile exprimate în alegerile anticipate, prin comparaţie cu cele 28% până la 28,4% din sufragii strânse de către Partidul Socialist, potrivit primelor exit-poll0uri realizate de Alpha Research şi Gallup International Balkan (GIB), transmite Reuters.

- Advertisment -

Must Read

Soțul lui Merkel: Nemții sunt leneși

0
Joachim Sauer, soţul cancelarului german Angela Merkel, a renunţat marţi la stilul rezervat care a marcat de obicei declaraţiile sale publice şi a deplâns...