spot_img
4.1 C
București
duminică, decembrie 22, 2024
AcasăAnalizeIohannis acuzat de un fost ministru al Educației că ar fi plagiat...

Iohannis acuzat de un fost ministru al Educației că ar fi plagiat proiectul România educată

-

Rezultatele proiectului “România educată”, finanțat din bani publici, au suspiciuni rezonabile de plagiat și falsificare. Îl poftesc pe autointitulatul politruc K.W. Iohannis să verifice și să comunice public concluziile, acuză pe facebook fostul ministru al Educației, Liviu Marian Pop.

- Reclama -

Pop nu a prezentat deocamdată probe. 

- Advertisement -

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri la Palatul Cotroceni că proiectul „România Educată”, pe care l-a iniţiat şi ale cărui rezultate au fost puse în dezbatere publică, este unul strategic, el subliniind că nu este o poveste politică sau programul său electoral.

„‘România educată’ este un proiect strategic, ‘România educată’ vrea să ajute la creionarea, la conceperea unui sistem educaţional pentru România secolului XXI, vrea să ajute politicienii să vină cu politici educaţionale bune, vrea să ajute pe dascăli să reuşească să predea în aşa fel încât să fie şi ei, şi elevii mulţumiţi, dar şi părinţii, dar şi angajatorii. Este un proiect care vrea să-l ajute pe directorul de şcoală să ştie cum să gestioneze unitatea de care răspunde, pentru a avea rezultate bune. Dar care sunt rezultatele care se măsoară? Nu este chiar aşa de simplu de găsit nici măcar acest răspuns. (…) ‘România Educată’ nu este un proiect de lege, nu este un reţetar simplu, nu este o poveste doar politică, nu este programul meu electoral, ‘România Educată’ este România noastră, a tuturor, pentru generaţiile care vor veni”, a spus Iohannis.

- Advertisement -

El a subliniat că educaţia este baza generaţiilor viitoare.

„O Românie educată este o Românie de succes, o Românie puternică, o Românie prosperă, o Românie care se profilează bine în rândul naţiunilor. Asta ne dorim cu toţii! Pentru asta am lucrat până acum, aproximativ doi ani. Între timp, avem un proiect bun, s-ar putea numi ‘un draft’, pe care îl punem astăzi în dezbatere”, a mai spus şeful statului.

Potrivit lui, în prezent, există elite în educaţie, însă 40% dintre absolvenţii ciclului gimnazial sunt analfabeţi funcţional, subliniind că aceasta este o mare problemă.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img