spot_img
27.5 C
București
vineri, mai 24, 2024
AcasăBasarabiaIohannis ACUZĂ: Acţiunile unioniştilor nu au făcut altceva decât să îndepărteze moldovenii...

Iohannis ACUZĂ: Acţiunile unioniştilor nu au făcut altceva decât să îndepărteze moldovenii de România

-

Acţiunile unioniştilor nu au făcut altceva decât să îndepărteze moldovenii de România, a susținut președintele Klaus Iohannis în cadrul unei dezbateri publice cu studenţii. Şeful statului a lăsat să se înţeleagă că unionismul a devenit o afacere pentru unii politicieni din Moldova, care au beneficiat de susţinere financiară din partea României, transmite Prime Tv de la Chișinău.

„Au fost nenumărate mişcări, eu le-am numit cvasiunioniste care au clamat că vor să ajute unificarea, dar în realitate nu au făcut decât să îndepărteze moldovenii de România. În loc să ajutăm Moldova, instituţiile din Moldova, ajutăm persoane din Moldova, ori acele persoane au avut câteodată rezultate bune, sau au adus acele proiecte politice în derizoriu”, a susținut Iohannis.

- Advertisement -

Întrebat de studenţii români despre posibilitatea unirii Republicii Moldova cu România, Klaus Iohannis a declarat că acest lucru este imposibil, cel puţin în viitorul apropiat. Potrivit lui, trebuie să existe dorinţă din partea cetăţenilor ambelor state, iar Moldova şi România să nu aibă dispute sub jurisdicţie internaţională pe propriile teritorii.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img