spot_img
7 C
București
joi, februarie 29, 2024
AcasăDezvaluiriIohannis a șters datoriile smecherilor, baronilor locali si ale familiilor politrucilor cu...

Iohannis a șters datoriile smecherilor, baronilor locali si ale familiilor politrucilor cu afaceri in imobiliare la propunerea Ralucăi Țurcan

-

Gelu Stefan Diaconu, fost sef al ANAF, atentioneaza intr-o postare pe Facebook, miercuri, ca o lege privind anularea unor obligatii fiscale, adoptata de Parlament la finalul anului trecut si promulgata in urma cu doua zile de presedintele Klaus Iohannis, sterge „dintr-un condei datoriile smecherilor, baronilor locali si ale familiilor politrucilor cu afaceri in imobiliare”. Mai exact, sustine Diaconu, Legea 29/2018 anuleaza impozite si contributii sociale pentru dezvoltatori imobiliari ce au construit cvartale de blocuri de birouri si locuinte in cele mai luxoase zone ale tarii, dar ca „acesti smecheri, pentru a evita plata taxelor catre stat, „au construit pe persoana fizica” platind impozite neglijabile in acelasi cuantum prevazut in Codul Fiscal pentru amaratii care au tranzactii ocazionale”. Legea a fost initiata de patru parlamentari PNL, intre care si Raluca Turcan.

„Ma intreb cum de presedintele Iohannis (sau consilierii sai) nu a sesizat aceasta marsavie si a promulgat legea”, a scris Diaconu.

- Advertisement -

Initiatorii legii sunt patru deputati PNL: Bogdan-Iulian Hutuca, Claudiu-Vasile Racuci, Ion Stefan si Raluca Turcan.

Printre cei avantajați se află Robert Negoiță, primarul PSD al sectorului 3.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img