Iohannis a PROMIS Comitetului Evreiesc american că îi va trimite pe TOȚI angajații la stat la cursuri despre Holocaust

0
3377

Președintele Klaus Iohannis a primit, joi, la Palatul Cotroceni, o delegație a Comitetului Evreiesc American, condusă de directorul executiv David Harris, însoțit de rabinul Andrew Baker, context în care a reiterat ideea că România are nevoie de o structură educațională instituționalizată care să furnizeze cursuri de pregătire pe tema Holocaustului.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, la discuții, reprezentanții Comitetului Evreiesc American au felicitat România pentru modul în care exercită președinția Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului, cât și pentru adoptarea definiției antisemitismului la ultima sesiune plenară a organizației.

Președintele Iohannis a subliniat sarcina importantă asumată prin preluarea președinției Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului.

„Partea română a reiterat ideea că România are nevoie de o structură educațională instituționalizată care să furnizeze cursuri de pregătire pe tema Holocaustului și combaterea antisemitismului, xenofobiei, rasismului pentru funcționari, oameni politici, diplomați, precum și pentru personalul din instituțiile publice. O astfel de formulă educațională va contribui semnificativ în procesul de anihilare a formelor incipiente de ură, discriminare, violență”, se arată în sursa citată.

De asemenea, șeful statului a reiterat angajamentul ferm al României în lupta împotriva manifestărilor extremiste, a rasismului, antisemitismului și a xenofobiei, precum și pe calea asumării trecutului și a comemorării victimelor Holocaustului.

„Delegația Comitetului Evreiesc American a felicitat România pentru performanțele obținute în această direcție și a încurajat autoritățile române să acorde o atenție sporită educației pe tema Holocaustului”, se mai arată în comunicat.