spot_img
12 C
București
vineri, octombrie 7, 2022
AcasăEconomie#Brexit: Panică în Italia

#Brexit: Panică în Italia

-

Guvernatorul Băncii Italiei, Ignazio Visco, a spus vineri că statul ar putea să fie nevoit să intervină pentru a preveni răspândirea problemelor care afectează cele mai slabe bănci italiene şi la ceilalţi creditori, scrie Wall Street Journal conform Ziarului Financiar.

”O intervenţie publică nu poate fi eliminată, având în vedere contextul de nesiguranţă specific problemelor care afectează încrederea în întreg sistemul bancar”, a spus Visco. El a adăugat că autorităţile subestimează semnele de îngrijorare legate de sistemul bancar italian şi de piaţa financiară din Italia.

Votul Marii Britanii de a părăsi Uniunea Europeană a reaprins tensiunile din sectorul bancar italian, având în vedere că investitorii încearcă să scape cât mai repede de acţiunile de la bănci. Investitorii sunt speriaţi de rata majoră de credite neperformante şi de profitabilitatea extrem de scăzută a băncilor.

În răspuns la retragerile masive din piaţă, în special la bănci precum Banca Montedei Paschi di Siena şi Banco Popolare, guvernul italian a discutat posibilitatea de intervenţie în cadrul autorităţilor europene pentru a proteja sistemul.

spot_img
- Advertisment -spot_img

Must Read

Scandalul banderolelor LGBTQ la Mondialul din Qatar: Serbia, Croația, Portugalia și...

0
Căpitanul selecționatei de fotbal a Serbiei, Dušan Tadić nu va purta banderola de căpitan în culorile curcubeului la proximul Campionat Mondial din Qatar, a...