Iohannis a botezat un miel: Tase

0
123

Președintele Klaus Iohannis a vizitat miercuri mai multe standuri de la târgul INDAGRA, unde a fost întâmpinat cu țuică, pâine și sare, a primit cadou o trăistuță și un clop și a botezat un miel – „Tase”, la propunerea unui crescător de ovine.

După deschiderea oficială a târgului, președintele Klaus Iohannis a vizitat timp de aproximativ o oră standurile INDAGRA împreună cu ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, și cu președintele Camerei de Comerț, Mihai Daraban.

Primul stand remarcat de șeful statului a fost unul de dulciuri, ulterior atenția sa îndreptându-se către tractoare.

„Spuneți-mi, cum este cu tractoarele românești? Vânzările cum merg?”, s-a interesat președintele Iohannis. Producătorii i-au răspuns că vânzările merg mai bine decât anul trecut, fiind an de an în creștere. „Bine, vă doresc succes!”, le-a transmis Iohannis.

Următoarea oprire a șefului statului a fost la un stand al unor producători de miere, care participă și la târgul de la Berlin. „Sună foarte bine, dar și vindeți? (…) Cum ați făcut de v-ați asociat atâția, că de obicei lumea e reticentă la asociere”, a întrebat președintele.

Producătorii au arătat că produsele se vând, dar că marea problemă este mierea contrafăcută.

Ulterior, șeful statului a vizitat și corturile de prezentare a bovinelor și ovinelor. Președintele Iohannis a fost întâmpinat cu pâine, sare și țuică din Mărginimea Sibiului.

El a fost rugat de unul dintre crescătorii de ovine să boteze un miel. „Domnule președinte, botezați-ne un miel, ajutați-ne să-i dăm un nume! Ce nume să-i dăm?”, a spus unul dintre crescătorii de ovine. Șeful statului i-a cerut acestuia să-i aleagă un nume care i se potrivește. „Tase, Tase, domnule președinte!”, a fost propunerea crescătorului de ovine.