spot_img
20.2 C
București
duminică, aprilie 14, 2024
AcasăhighlightIoan Oltean, acuzaţii incendiare

Ioan Oltean, acuzaţii incendiare

-

Eu am sanse in fata judecatorilor. Asta este speranta mea si asta este judecata mea. Sansa de a fi in fata judecatorului. Eu cred in Justitia romaneasca, nu cred in DNA. Cred ca avem judecatori foarte bine pregatiti, oameni care respecta legea si cred ca odata ajuns acolo, voi putea sa ma apar corect, iar judecatorii sa realizeze existenta sau inexistenta faptelor pe care astazi DNA le pune in sarcina mea, a declarat într-un interviu pentru luju.ro deputatul PNL, Ioan Oltean, a cărui arestare a cerut-o în DNA în dosarul retrocedărilor de la ANRP.

Eu reprosez modul in care actioneaza. Faptul ca m-au transformat urgent din suspect in inculpat, ca au demarat imediat urmarirea penala. Puteau sa ma cheme cu o zi inainte, sa imi spuna ca sunt invitat la DNA. Pe mine m-au sunat joi dimineata, in 26 noiembrie 2015, mi-au spus sa vin la Bucuresti, le-am spus ca iau primul avion si vin. La ora 13.45 am plecat din Cluj, la 15.00 fix eram in Bucuresti, unde ma asteptau in aeroport reprezentatii DNA, cu mandat de aducere. M-au luat, m-au dus la sediul DNA, iar dupa o ora si jumatate de asteptare am intrat la procurorul de caz. Acolo m-au pus sa semnez procesul-verbal de suspect, iar dupa zece minute am semnat un alt proces-verbal de inculpat, au declansat imediat urmarirea penala. Mi-au cerut declaratie, iar eu am refuzat sa dau declaratie pentru ca nu aveam niciun fel de informatie legata de probele care stau la baza inculparii mele, a spus Oltean.

- Advertisement -

Nu stiu cine conduce DNA-ul. Stiu doar ca eu sunt o victima a acestui sistem si o spun cu toata responsabilitatea. De zile bune fac deliciul presei nationale, deliciul vietii politice romanesti, iar eu sunt totalmente neputincios, neavand nicio posibilitatea sa ma apar si sa ma justific, mai precizeaza deputatul PNL.

Eu nu am fost apropiat de Traian Basescu niciodata. Am fost insa un membru disciplinat de partid si un om care si-a facut treaba pe functia pe care a avut-o. Nu am avut niciodata informatii care sunt raporturile lui Traian Basescu cu DNA-ul, in ce masura se influenteaza sau se conduc unii pe altii. Dar stiu un lucru. Ca am participat direct si am sustinut sistemul care astazi functioneaza, mai afirma Oltean.

- Advertisement -

El aduce grave acuzații DNA: Prima victima majora in plan politic a fost Adrian Nastase, care, la vremea respectiva, am crezut, si cred si astazi, ca a fost nevinovat. Cum au fost si alte victime din Opozitia fata de Traian Basescu, in primul rand, nu fata de Partidul Democrat Liberal. In ultimul timp, majoritatea victimelor sunt din vechiul Partid Democrat Liberal, printre care ma numar si eu. Care sunt argumentele sau care este motivatia pentru care s-a intamplat acest lucru nu stiu. Cel putin pana in momentul acesta, niciuna dintre victimele actualului sistem nu a fost judecata si nu se afla in posesia unei hotarari judecatoresti pentru a vedea care este situatia. La prima vedere, din ceea ce a spus fiecare, rezulta clar ca nu erau probe evidente pentru tratarea lor in felul acesta, pentru ridicarea lor din plina strada, pentru incarcerarea lor sau pentru trimiterea lor in fata insantelor de judecata. Repet, nu am nicio explicatie pentru faptul ca suntem astazi principalii vinovati.

Concluzia deputatului PNL: Avem astazi un Parlament foarte slab, lipsit de personalitate, un Parlament care tot timpul a raspuns la comenzi, fie de la Cotroceni, fie de la Piata Victoriei, fie la comenzile unor lideri politici. Nu avem un Parlament care sa fie puternic, care sa reprezinte natiunea asa cum trebuie si care sa creeze un climat de democratie si de siguranta pentru cetateni. Avem un Parlament care astazi este condus de o alta institutie. Si stim cu totii care este cea care conduce astazi Parlamentul. Este DNA! Este incontestabil! Nu putem sa ascundem acest lucru. Ati vazut, nu exista nicio solicitare a Directiei Nationale Anticoruptie care in ultimul timp sa fi fost respinsa, decat numai din greseala.

spot_img
spot_img
- Advertisment -spot_img
spot_img