MISTERELE DIN ANUNȚUL POLIȚIEI: Ioan Bene, care ar fi fost reținut cu Alina Bica, își executa condamnarea în libertate sub supraveghere în Italia

0
124

Potrivit ultimelor informații, omul de afaceri Ioan Bene, condamnat de Curtea de Apel Cluj la 3 ani și 8 luni de închisoare, pentru dare de mită în dosarul lui Horea Uioreanu va fi extrădat. Ioan Bene se află în acest moment în Italia, unde își execută pedeapsa în libertate supravegheată!, scrie Gazeta de Cluj.

Amintim că o instanță din Italia a stabilit ca Ioan Bene să execute, după legile italiene, pedeapsa cu închisoarea dată în România în libertate. Concret, judecătorul Giovanna de Scisciolo, de la Curtea de Apel din Lecce, Italia, a aplicat legile din peninsulă, care spun că pedepsele mai mici de cinci ani, fără violență, se execută în libertate.

Ioan Bene a fost condamnat de Curtea de Apel Cluj la executarea unei pedepse de trei ani și opt luni pentru fapte de corupție. În momentul în judecătorii români au pronunțat sentința, Bene se afla în concediu cu familia, în Italia, într-un mic orașel de lângă Lecce. Ioan Bene avea rezidență în Italia din 2012 și derula mai multe afaceri importante.