Investițiile străine cresc în Ungaria în ciuda retoricii lui Viktor Orban: Americanii investesc mai mult decât în România

0
33

Mai multe companii străine au inaugurat recent noi facilităţi în Ungaria, guvernul de la Budapeata contribuind cu granturi pentru susţinerea unora dintre investiţiile respective, scrie Budapest Business Journal. 

De exemplu investițiile americane în Ungaria sunt mai mari decât cele din România.

Totodată, premierul ungar Viktor Orban se află într-o vizită de trei zile în Vietnam pentru a promova colaborarea dintre cele două ţări în diverse sectoare, în special cel al economiei, comerţului, investiţiilor, sănătăţii, mediului, culturii şi turismului, potrivit vtv.vn.

La sfârşitul anului trecut, Ungaria avea 15 proiecte de investiţii străine directe în Vietnam, cu un capital de 50,66 milioane de dolari, situându-se pe poziţia a 55a în rândul a 105 ţări şi teritorii cu investiţii în această ţară.

Compania germană Wuppermann a inaugurat la sfârşitul săptămânii trecute o unitate de decapare oţel de 30 miliarde de forinţi (100 milioane de euro) în Gonyu, nord-vestul Ungariei. Un grant guvernamental a acoperit aproximativ 10% din costul investiţiei. Compania germană ţinteşte venituri anuale de 40 miliarde de forinţi, exporturile urmând să reprezinte 95% din vânzări.