Home Analize Investiții in infrastructură și turism la Constanța. PNL spune că a atras...

Investiții in infrastructură și turism la Constanța. PNL spune că a atras finanțări record

0

Prezent la o emisiune TV, viceprimarul PNL al Constanței, Ionuț Rusu, a vorbit despre investițiile în creștere în orașul de la mare, despre proiectele de infrastructură, termoficare și despre modernizarea de care aveau nevoie spitalele și școlile din oraș.

„Administrația Chițac și-a propus să prelungească sezonul la mare. Iarna la mare a început să fie atractivă. Avem multe oferte de evenimente și excursii. Orașul Constanța este plin de viață tot anul”, a declarat Rusu.

Acesta a vorbit despre necesitatea investițiilor în sănătate și a amintit că ani de zile pentru constănțeni cel mai bun medic a fost drumul spre București și că 40 de ani nu s-a investit deloc în sănătate.

“Am investit 10 milioane de euro într-un spital modular cu 52 de paturi, 10 de ATI, cu servicii pe care Constanța nu le-a avut niciodată. De asemenea, avem semnat un contract pentru o clinică de oncologie, investiție de 100 milioane de euro, bani europeni. Pentru prima oară în Constanța vom avea această specializare.”, spune el.

Administrația liberală a reușit la Constanța să ridice foarte mult gradul de absorbție a fondurilor europene. Investițiile din bani europeni se ridică în prezent la 398 mil lei.

Sectoarele care au beneficiat de fonduri sunt cele din infrastructura critică a orașului. Astfel, s-a investit în modernizarea secțiilor din spitale, în dotarea școlilor și construcția de terenuri de sport, în modernizarea parcurilor și reabilitarea străzilor. Liberalii constănțeni au atras 85 mil euro pentru renovarea școlilor.

Orașul este un uriaș șantier, dar oamenii vor fi cei care vor beneficia de lucrările de investiții.Până acum au fost schimbate peste 50% dintre conductele care transportă agentul termic în municipiul Constanța. Pentru proiectul de reabilitare a conductelor din municipiul Constanța, municipalitatea împreună cu societatea Termoficare Constanța au depus la 1 februarie cereri de finanțare prin Fondul de Modernizare.Lucrările la noul CET au demarat la început de martie, cu termen de finalizare 30.06.2026, cu valoarea contractului de proiectare și execuție lucrări de 581.311.113 lei fără TVA, mai spune Rusu.

Liberalii din administrația constănțeană s-au preocupat mult de turism și modernizarea serviciilor pentru turiști, de la cele turistice la cele oferite de oraș. Au achiziționat 21 de autobuze electrice care vor intra treptat în circulație pe traseele din Constanța, autobuze care răspund standardelor europene de transport persoane, dotate cu aer condiționat și rampe pentru persoanele cu dizabilități.Finalul lunii aduce și intrarea României în Schengen cu granițele aeriene și maritime. Cele mai multe avantaje vin pe cale maritimă în privința transportului de mărfuri, pentru că nu vor mai exista timpi de aşteptare pentru controale iar marfa va ajunge la destinaţie mult mai rapid.Și din acest motiv sunt necesare investiţii în infrastructura portuară, pentru care se accesează bani europeni. Portul Constanţa a înregistrat anul trecut recorduri istorice, cu peste 22% mai multă marfă manipulată decât în 2022, în creștere așadar de la an la an. Iar administrația de la Constanța este concentrată pe atragerea de fonduri pentru modernizarea portului. S-au demarat lucrări de modernizare a infrastructurii de transport în interiorul portului, a mai spus el.

Ad

Exit mobile version